Dankzij een vroeg doelpunt van Jarne Verstraeten wist Avanti Stekene, in de streekderby tegen VW Hamme, de drie punten thuis te houden. Hiermee staan, na vijftien wedstrijden, de Stekenaars op de vijfde plaats. Alvorens de winterstop in te gaan ontvangt Avanti komend weekend VC Jong Lede.

Jess De Rudder (Avanti Stekene).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Over gans de wedstrijd bekeken is dit toch wel een verdiende overwinning van Avanti” luidt het bij Jess De Rudder. “In de eerste helft waren we het meest in balbezit en wisten we ook de beste kansen te creëren.”

“Na de rust kwam VW Hamme weliswaar iets meer opzetten, al was dat niet met een grote drang of grote kansen. We willen volgende week, met de thuismatch tegen Jong Lede, dit jaar op een mooie manier afsluiten en de eerste driepunter pakken van de terugronde. In de heenronde hebben we daar met 2-0 verloren, we moeten alleszins voor eigen publiek meer punten pakken.”

“We bekijken het week na week, maar met een vijfde plaats zouden we alvast tevreden zijn. Dit geeft vrijwel zeker een plaats in de eindronde, uiteraard pakken we mee wat kan. Kortom het is ons doel om een plaats te bemachtigen in de top vijf.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – Avanti Stekene