KSK Beveren moest, op het veld van het voorlaatst geklasseerde Zeveren Sportief, vrede nemen met een 3-3 gelijkspel. Het was de thuisploeg die de score opende, maar met doelpunten van Jim Van Osselaer en Emiel De Schepper werd het 1-2. Enkele minuten later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht, tot Joeri Sinnaeve vlak voor de rust de 2-3 lukte. Het leek erop of KSK Beveren de drie punten mee huiswaarts zou nemen, maar dat was zonder Van Kerrebroeck gerekend die, op enkele minuten voor affluiten, de thuisploeg een punt bezorgde. Hierdoor bedraagt het verschil tussen KSK Beveren en leider KVE Drongen drie punten.

Jim Van Osselaer (KSK Beveren).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Jammer genoeg verliezen we, op enkele minuten voor het einde, twee punten” klinkt het ontgoocheld bij Jim Van Osselaer. “Dat laatste doelpunt was een carambole die in de voeten van een speler van Zeveren belandde, waarna de bal in doel verdween.”

“Het veld was zeer slecht bespeelbaar en bovendien werkten er slechts drie lichtpalen. Dit alles zorgde ervoor dat we zeer slecht ons spel konden spelen. Dat neemt niet weg dat we de betere ploeg waren, alleen vergaten we de match dood te maken. Voor een ploeg als de onze zijn dit altijd moeilijke wedstrijden, zeker als je weet dat hier al heel wat toppers punten hebben laten liggen.”

“Het is nu aan ons om zaterdag tegen FC Lembeke de rug te rechten en met drie punten de winterstop in te gaan. We weten dat ons geen makkelijke opdracht wacht tegen het toch wel solide blok van Lembeke. In de heenronde hebben we daar trouwens ook 0-0 gespeeld. Wat we moeten doen is ons spel spelen en werken voor elkaar en dan komt dat wel goed. Ik heb er vertrouwen in.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren