Het is duidelijk dat voor FC Lebbeke de overgang van derde naar tweede niet van een leien dakje loopt. In de heenronde hebben ze leergeld betaald. Het wordt uitkijken of ze in de terugronde een vuist kunnen maken en kunnen opklauteren naar veiligere zones.

Doelman Jonas Aeyels (FC Lebbeke). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik kijk met een dubbel gevoel naar de competitie” aldus doelman Jonas Aeyels. “Ik ben ervan overtuigd dat we vooral meer punten hadden verdiend dan dat wat we tot nu toe hebben. Maar goed, het is wat het is.”

“Na de blamage van de vorige speeldag tegen Diegem Sport is het aan ons om een reactie te geven op het veld. Al is dat op Tongeren toch wel tegen een sterke tegenstander. Ik ben ervan overtuigd dat, als we er allemaal onze kop voor leggen, we geen schrik moeten hebben van Tongeren. Als we na de 2-6 thuisnederlaag tegen Tongeren en het 0-4 verlies van het voorbije weekend niet gemotiveerd zijn dan snap ik er niets meer van.”

“Ook zelf heb ik iets recht te zetten, want niettegenstaande ik een goed seizoen speel heb ik nu toch ook een match gespeeld dat onder mijn niveau is. Ik schat onze kansen in op 50/50, een match moet altijd gespeeld worden. Op die manier moet je ook aan de wedstrijd beginnen, je moet ervan overtuigd zijn dat je elke match kan en zal winnen. Ik hoop dus dat iedere speler die in de kern zit en op het veld zal staat, samen met mij, diezelfde mindset hebben. Op die manier kunnen we iets mooi neerzetten op Tongeren. Vanzelf zal het niet komen.” Ook de volgende twee seizoenen zal Aeyels het doel van FC Lebbeke verdedigen.

Voetbal – 2de afdeling B (M) – FC Lebbeke