In tweede provinciale van het damesbasket won BBC Grembergen vorig weekend met 51-54 op Black Boys Erpe-Mere. Zaterdag krijgen ze het bezoek van het nummer twee BBC Wildcats Gavere.

Sofie Amelinckx (BBC Grembergen dames). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De match tegen Erpe-Mere heeft ons een deugddoende overwinning opgeleverd” stelt Sofie Amelinckx. “Dat doet extra deugd omdat we bij de rust zestien punten achterstonden en maar over zes speelsters konden beschikken. Eéntje van die zes was Bo Van der Vreken, die als 15-jarige haar eerste wedstrijd als senior heeft gespeeld. Dat was zowel voor haar als voor ons aanpassen, maar wat mij betreft is ze volledig geslaagd. We wisten op voorhand dat het geen gemakkelijke wedstrijd ging worden. In de tweede helft hebben we onze defence aangepast en vielen ook onze shots binnen. Dit in tegenstelling tot Erpe-Mere dat volledig stil viel.”

“Ook komend weekend, tegen Wildcats Gavere, gaan we moeten knokken. We kunnen ons wel optrekken aan het feit dat we voltallig zullen zijn. Dit is sinds het begin van dit seizoen nog nooit het geval geweest, wat het voor iedereen moeilijk maakt.”

“Ons doel voor dit seizoen is om in de middenmoot te eindigen. Gezien het beperkt aantal speelsters op de match willen we de lat voor onszelf niet te hoog leggen. Laat ons hopen dat we gespaard mogen blijven van zware blessures en dat we bovendien nog enkele mooie overwinningen mogen boeken. Te beginnen met morgenavond.”

Basketbal – 2de provinciale (V) – BBC Grembergen