De dames van Sparta Laarne hebben een moeilijke eerste ronde achter de rug. Van de eerste twaalf wedstrijden wonnen ze er twee, waardoor het knokken wordt onderaan het klassement. Komend weekend krijgen ze met Castors Braine een tegenstander van formaat op bezoek.

Coach Tom Poppe (Dames Sparta Laarne A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Vorig seizoen hebben we een super tweede helft van de competitie gespeeld” blikt coach Tom Poppe terug. “Dit leidde voor het eerst in het bestaan van de club naar een deelname aan de play-offs. Het is tot nu toe inderdaad een moeilijke eerste ronde geweest. Dit seizoen gaat alles minder makkelijk. In augustus viel met Isabel Degels onze ervaren spelverdeelster uit, wat zich toch wel laat voelen. Het opzet was om Isabel te koppelen aan een jonge spelverdeelster, met de bedoeling deze op te leiden voor het grote werk.”

“We hebben tweemaal gewonnen en dat tegen ploegen die met een aantal buitenlandse speelsters aantreden. Maar laat ons eerlijk zijn, we hadden echt op iets meer gehoopt. Iedereen beseft dat we nog een paar wedstrijden moeten gaan winnen, dit wordt een serieuze veldslag.’

“Tuurlijk zijn matchen zoals dit weekend tegen Castors, maar ook tegen Mechelen en Namur, onhaalbare kaarten voor ons. De fysieke, maar vooral veel grote speelsters op elke positie maken dat we niet of nauwelijks voorkomen in zulk een wedstrijden.”

“We proberen te roeien met de riemen die we hebben. Bovendien geven we jong Belgisch talent speelminuten en kansen om zich te bewijzen. Zo hebben we afgelopen zaterdag op Namur Annelien Depauw, een speelster van amper 14 jaar, laten debuteren en ze deed het zeker en vast behoorlijk.”

“Sparta Laarne is een gezonde club, maar die budgettair beperkt is en zeker geen financiële avonturen wil aangaan. We willen Belgisch talent laten proeven en groeien op het hoogste niveau.”

Basketbal – Top Division Women Regular Season (V) – BBC Sparta Laarne