Een tweetal weken geleden gaf Paulien Ryckx aan dat het hun droom was om de stap te zetten naar de Topleague. Na hun 18-14 overwinning tegen Sikopi zijn ze bij KC Temse zeker dat het niet langer een droom is, maar werkelijkheid. Na het fluitsignaal barste in de Temse sporthal een groot feest los.

KC Temse bouwde na de zege een feestje met de vele supporters. Foto: Stefaan Van Hul.

“In een overvolle sporthal Temsica zagen meer dan 300 dolenthousiaste supporters hoe KC Temse voor de eerst keer in zijn geschiedenis promoveert naar de Topleague Korfbal, dit is de eerste nationale divisie van het zaalkorfbal” aldus een enthousiaste voorzitter Bert Louage.

“Voor het ongeslagen KC Temse was een 18-14 overwinning tegen Sikopi, op de derde laatste speeldag, voldoende om de titel oververdiend binnen te halen. Onze coaches Terence Claes en Jurgen Scheers hebben met een selectie van ervaren spelers en aanstormend talent het team naar een hoger niveau getild.”

“Deze titel is mede het resultaat van vele jaren sterk inzetten op jeugdwerking. Meer dan dertig trainers zijn elk dag met hart en ziel bezig om onze jeugd te vormen tot volwaardige kernspelers. Als grootste korfbalfamilie van het land heeft KC Temse terecht zijn plekje verdiend in de topleague.”

Korfbal –Promoleague A – KC Temse