De derby tussen VKS Hamme-Zogge en KVK Robur kon traditioneel op heel wat belangstelling rekenen. De thuisploeg kwam al snel voor langs Van De Mergel, na de rust bezorgden Hasirci en Thierens de bezoekers de 1-2 overwinning waardoor ze postvatten op de derde plaats. Volgend weekend neemt Robur het op tegen FC Eksaarde.

Jarno Thierens (KVK Robur) net na het scoren van de 1-2. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“In het begin van de match waren we wat zoekend om een aanval op te zetten, tegen een Zogge dat een sterke eerste helft speelde” aldus Jarno Thierens. “Dit zagen ze bekroond met een vroege, maar ook te gemakkelijke goal. We zijn na de rust gretiger van start gegaan, waarbij we rustiger aan de bal waren en we meer ons eigen spel konden spelen. We brachten goed voetbal, met voorin veel snelheid.”

“We wisten dan ook twee mooi uitgespeelde doelpunten te maken en trokken vervolgens de match naar ons toe. Deze wedstrijd was een hele belevenis, met zeer veel supporters die er echt een sfeervolle match hebben van gemaakt. Het vele vuurwerk maakte het nog specialer. Het winnen van deze derby was dan ook het ultieme scenario voor Robur.”

Jarno Thierens (KVK Robur) in actie tijdens de Hamse derby. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Met de match op Eksaarde krijgen we een tegenstander tegenover ons die we best niet onderschatten. Het zal voor ons belangrijk zijn om snel te scoren en zoveel mogelijk ons eigen vertrouwde spel te spelen. Het komt er nu op aan om elke week die derde plaats te verstevigen met drie punten. Op die manier willen we naar de eindronde toewerken, met het oog op promotie.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KVK Robur