Met vijf punten op negen is FC Lebbeke aan een remonte begonnen. Na de overwinning op Londerzeel speelde FC Lebbeke zaterdagavond gelijk tegen Lyra-Lierse. Volgende week nemen de mannen van Tom De Cock het op tegen Beerschot B.

Coach Tom De Cock (FC Lebbeke) blijft met zijn groep op koers om het behoud veilig te stellen. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Lyra was meer in balbezit dan wij, de beginfase was dan ook voor hen” luidt het bij Tom De Cock. “In die fase kwamen we op een bepaald moment goed weg toen een bal tegen de paal ging. Nadien kregen we een gesloten match. Na iets meer dan twintig minuten was er een goede aanval van ons en werd het 1-0 door Wannes Van Tricht. Jammer genoeg miste Monday, op een tegenaanva,l de 2-0.”

“Na de rust kregen we eenrichtingsvoetbal van Lyra en rond het uur wisten zij van op de stip gelijk te maken. Niettegenstaande de bezoekers het meest in balbezit waren ben ik fier op mijn spelers voor hun defensieve discipline. Ik denk dat we uiteindelijk tevreden mogen zijn met dit gelijkspel tegen een ploeg die qua balbezit voor mij één van de topploegen van de reeks is.”

“De volgende speeldag nemen we het thuis op tegen Beerschot B. Ik verwacht mij opnieuw aan een moeilijke match, temeer die belofteploegen kunnen putten uit zowel A-spelers als beloften. We weten dat we lang zullen moeten strijden om in tweede te blijven,. Ik heb er, gelet op de groepssfeer en de discipline in de groep, alle vertrouwen in.

Voetbal – 2de afdeling B (M) – FC Lebbeke