De dames van Bosdam A wonnen de afgelopen speeldag, dankzij een doelpunt van Silvy Michiels, met 1-0 van hekkensluiter SV Noorse. De volgende wedstrijd, op zaterdag 24 februari, moeten ze in eigen huis aan de slag tegen VVC Brasschaat A.

Birgit Herman (FC Bosdam Beveren – dames). Foto: Eendracht Aalst Ladies.

“Ik denk toch wel te mogen stellen dat we de wedstrijd volledig in handen hadden” luidt het bij kapitein Birgit Herman. “We waren ook dominanter dan onze tegenstander. We hebben heel wat kansen gecreëerd, maar helaas waren we niet echt efficiënt. Het gevolg was dat Noorse er bleef in geloven, waardoor ze het ons in het laatste kwartier nog knap moeilijk hebben gemaakt.”

“Het is nu inderdaad wachten tot 24 februari waar we het opnemen tegen Brasschaat. Dit is alvast een moeilijker tegenstander. In de heenronde hebben we daartegen een zwaar bevochten punt kunnen pakken. Het is duidelijk dat dit opnieuw een moeilijke wedstrijd zal worden. Dat wordt er ongetwijfeld eentje waar er voor de punten zal geknokt worden.”

“Dit seizoen spelen we met een vrij beperkte kern. Hierdoor is het niet altijd makkelijk, want iedereen moet een gans seizoen, zowel fysiek als mentaal, 100% fit zijn. Ik vind wel dat we de plaats die we nu hebben in de ranking verdienen. Het is belangrijk dat we scherp blijven, al durft dat al eens weg te gaan. Het gevolg is dan dat we doelpunten te slikken krijgen. Er moet nog verder aan gewerkt worden, maar in de ploeg die we hebben zit zeker potentieel om verder goeie prestaties neer te zetten.”

Voetbal – Vrouwen Interprov. B (V) – Bosdam Beveren – dames