De wedstrijd tussen FC Sint-Niklaas en Svelta Melsele B is geëindigd op een 0-0 gelijkspel. Net als vorige week verdedigde de ervaringrijke doelman David Meul het doel bij FC Sint-Niklaas. Niettegenstaande hij dit jaar vijftig jaar wordt voelt Meul zich opnieuw in zijn sas. Volgende zaterdag maakt FC Sint-Niklaas de verplaatsing naar HRS Haasdonk B, al zal dit zonder David Meul zijn.

Logo FC Sint-Niklaas (RV).

“Om eerlijk te zijn geeft het feit dat ik terug in doel sta mij, niettegenstaande mijn leeftijd,  opnieuw een goed gevoel” stelt een enthousiaste David Meul. “Ook de reacties van onze medespelers, onze supporters en zelfs onze tegenstanders doen mij goed. Het was zeker niet de bedoeling om in competitieverband terug in het doel te staan. Door het uitvallen van onze doelmannen was er een noodzaak aan een doelman. Zowel het bestuur als onze technische staf, waaronder ikzelf als keepertrainer, hebben er alles aangedaan om een vrije doelman te zoeken die ons kon helpen. We hadden iemand gevonden maar die kon maar enkele weken.”

“Wat de match tegen Melsele B betreft zit ik met een dubbel gevoel. In de eerste helft hadden we de wedstrijd in een definitieve plooi kunnen leggen. Op dat moment ontbrak het ons aan een tikkeltje geluk in de afwerking. Ik moet toegeven dat de doelman van Melsele een goede wedstrijd gespeeld heeft.”

“Na een halfuur kwamen we met elf tegen tien te staan, nadat een speler van Melsele rood had gekregen. Plots viel alles van pressing weg en wilden we alles veel te overhaast doen. Hierdoor kwam Melsele meer en meer in de wedstrijd. Op slag van rust kon ik in een één tegen één situatie met mijn linker dikke teen nog redding brengen, zodat de bal naast ging.”

“In de tweede helft geraakten we niet echt meer in ons spel en creëerden weinig kansen. De grootste kansen waren zelfs nog voor Melsele, gelukkig stonden mijn verdediging en ikzelf sterk te spelen. Het gevoel is echt wel dubbel. Enerzijds hadden we deze match moeten winnen, maar anderzijds mogen we ook wel tevreden zijn met dit gelijkspel.”

“Ik verwacht dat het op Haasdonk B opnieuw een spannende wedstrijd zal worden. Als je de progressie van de ploeg ziet dan moeten we echt niet bang zijn van onze tegenstanders. Uiteraard hopen we de drie punten te kunnen meenemen naar Sint-Niklaas, al wil ik gerust tekenen voor een gelijkspel. Door privéverplichtingen zal ikzelf er niet bij zijn, al heb ik opnieuw de smaak te pakken. We zien wel voor de volgende wedstrijden, ik ben er alleszins klaar voor.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Sint-Niklaas