In eerste provinciale van het herenbasketbal moest Scheldejeugd Temse verrassend de duimen leggen tegen Helios Zottegem B. De wedstrijd eindigde met 68-59 cijfers. Komende zaterdag ontvangen de ex-scheepsbouwers hekkensluiter BC Lede A.

Niels De Mulder (Scheldejeugd Temse). Foto: RV.

“Over gans de wedstrijd heen gezien is dit voor ons een match om zo snel mogelijk te vergeten” aldus Niels De Mulder. “De thuisploeg startte vrijwel meteen met mooi samenspel. Van bij het begin van de wedstrijd keken we tegen een achterstand aan. Voornamelijk door onze defensieve inzet konden we deze kloof enkele keren dichten, maar laat ons eerlijk zijn onze afwerking was erbarmelijk. Het gevolg was dat we de match niet naar ons toe konden trekken. Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat Zottegem deze wedstrijd verdiend gewonnen heeft.”

“We moeten ons dan ook volgend weekend tegen Lede herpakken. De thuiswedstrijden liggen ons vrijwel altijd beter, maar het zal zeker niet vanzelfsprekend zijn. Ik verwacht mij best wel aan een stevig match. Met enkele moeilijke matchen in het verschiet moeten we dringend terug in een goede flow zien te geraken. We gaan er alles aan doen om tegen Lede de match van het voorbije weekend recht te zetten.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – Scheldejeugd Temse