Zaterdag versloeg VKS Hamme-Zogge leider Exc. Mariakerke met 2-1. Hierdoor blijven de dames van VKS Hamme-Zogge, op vier speeldagen van het einde, stevig op de tweede plaats staan. Het waren de bezoeksters die na een twintigtal minuten op voorsprong klommen. De thuisploeg kon tweemaal, vanop de stip, milderen langs Kaat Rombout.

Mieke Soons – VKS Hamme-Zogge dames. Foto: RV.

“Het was een bijzonder spannende wedstrijd” klinkt het bij kapitein Mieke Soons. “Uiteraard waren we enorm gemotiveerd om de drie punten thuis te houden. Na de regen van de afgelopen dagen lag het veld er erg zwaar bij. Dit heeft wellicht in ons voordeel gespeeld.”

“In de eerste helft waren er weinig doelkansen. Wij kregen wel een uitgespeelde kans, maar misten jammer genoeg voor open doel. Het was Van Wassenhove die doorbrak en Mariakerke 0-1 voor bracht. Na de rust werd een felle strijd geleverd, die vooral op het middenveld werd uitgevochten maar weinig echte doelkansen opleverde. Ongelukkiglijk voor ons strandde een schot tegen de onderkant van de deklat.”

“In tien minuten tijd kregen we tweemaal, terecht, een penalty na ongelukkig handsbal van Mariakerke. In het slotkwartier zetten de bezoeksters alles op alles in de aanval, zo schoven ze ondermeer twee middenvelders extra naar voor. Door sterk te verdedigen en een grote inzet wisten we stand te houden. Hoewel Mariakerke een punt verdiende zijn we bijzonder blij met deze overwinning.”

“Wat het verdere competitieverloop betreft zal Mariakerke waarschijnlijk verdiend kampioen worden. Zaterdag hebben wij wel een gouden zaak gedaan voor die tweede plaats. Met nog vier wedstrijden te gaan hopen we op dit elan te kunnen verder gaan en zo die tweede plaats te behouden.”

Voetbal – 3de provinciale B (V) – VKS Hamme Zogge