Bij de rust keek Heikant Zele, op het veld van leider VC Borsbeke, tegen een 2-0 achterstand aan. Dit was meteen ook de einduitslag. Volgend weekend ontvangen ze in eigen huis SK Denderhoutem, dat slechts twee plaatsen boven hen staat in het klassement.

Yannick Poppe (Heikant Zele). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik vind dat we vrij goed aan de wedstrijd begonnen zijn” vertelt Yannick Poppe. “Op een ongelukkige manier kwamen we 1-0 achter door een owngoal op een hoekschop. We hebben degelijk voetbal gebracht, waarbij we ook een aantal kansjes kregen. Jammer genoeg lukte het ons niet om de gelijkmaker te scoren. Door een klein misverstand in de verdediging, vlak voor de rust, belandde de bal bij een thuisaanvaller die vrij kon binnentrappen.”

“Uiteraard beseften we op dat moment dat het een moeilijke tweede helft ging worden. We creëerden nog wat kansen, en zelfs kregen zelfs een strafschop, maar we slaagden er niet in om die af te werken.”

“Nu volgt Denderhoutem, een ploeg waartegen we in de heenwedstrijd nipt hebben verloren. Ik denk dat dit weer een wedstrijd gaat worden waarin alles mogelijk is. Er zijn nu nog zes wedstrijden, we gaan nog zes keer het beste van onszelf geven. We zien wel wat dit ons brengt.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Heikant Zele