Het voetbal zit bij KSK Klinge duidelijk in de lift. Het is niet alleen de herenploeg die het uitstekend doet, ook de dames zetten hun beste beentje voor. De voorbije speeldag wonnen ze met 0-4 tegen Sinaai Girls B, met doelpunten van Boenders (2), Doncheva en Camerier.

De dames van KSK Klinge. Foto: RV.

“We hadden ons de start van 2024 toch wel enigszins anders voorgesteld” aldus Aïda De Rybel. “Na drie verloren en één gewonnen wedstrijd werd het hoog tijd om nog eens een zege mee huiswaarts te nemen. Zoals elk jaar stond de wedstrijd tegen Sinaai Girls in de vroege ochtend gepland, wat voor de speelsters een rustige vrijdagavond betekende. Dat was toch hetgeen gevraagd werd, iedereen was alleszins verrassend fris.”

“De wedstrijd begon goed, want al snel opende Fé Boenders de score. Opvallend was dat in de eerste helft door beide ploegen mooi en aangenaam voetbal werd gespeeld. Nochtans voelden we dat het niet bij die ene goal zou blijven. Na iets meer dan een kwartier verdubbelde Gerry Doncheva onze voorsprong.”

“Het leek wel of we na de rust nog gemotiveerder op het veld kwamen. Er werd gevochten voor elke bal en ook het samenspel verliep goed. Wellicht als gevolg van het hard trainen de voorbije week. Er werd voor elkaar gestreden en dat is precies waar onze kracht ligt. Eerst dreef Fé Boenders de score verder op en even later maakte Nikita Camerier er 4-0 van.”

“De Sinaai Girls gaven zich zeker nog niet gewonnen en dwongen nog enkele mooie kansen af. Deze werden gelukkig voor ons niet afgewerkt of werden gestopt door Joke Van Den Abeele, onze doelvrouw. Zij heeft zich voor de volle 200% gesmeten.”

“Enkele wissels zorgden voor nieuwe energie. We gingen op zoek naar nog een doelpunt maar de bal wou er niet meer in. Uiteraard kon iedereen tevreden zijn met de 0-4 eindscore. Dit was iets waar we drie jaar geleden, bij de start, alleen maar konden van dromen.”

Voetbal – 3de provinciale A (V) – KSK Klinge