In voorbereiding op zijn volgende Ironman wedstrijd komt Pamphiel Pareyn (3MD – Wcup – Veldeman) morgen aan de start van de Ros Beiaardtriathlon.

Pamphiel Pareyn en Toon Veldeman (3MD – Wcup – Veldeman). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

Het programma van de Ros Beiaardtriathlon begint reeds om 10u met twee verschillende wedstrijden voor de kids. Vervolgens starten de deelnemers aan de kwarttriatlon om 11u. En tenslotte start de zwemproef voor de deelnemers van de sprinttriatlon om 15u.

Pamphiel Pareyn zal trachten om de kwarttriatlon naar zijn hand te zetten. “Ik start met de ambities om een podiumplaats te behalen. En wie weet met een beetje geluk en afhankelijk van het wedstrijdverloop misschien wel voor de overwinning. Maar met Tom Vander Hoogstraeten, die vorig jaar won in Dendermonde, en Stenn Goetstouwers, Belgisch kampioen op de halve afstand, zijn er nog wel gegadigden voor de zege.” Deze wedstrijd is trouwens de uitgelezen kans voor heel wat atleten van 3MD. “We starten in deze thuiswedstrijd met heel wat 3MD’ers. Ik schat dat er ongeveer een 50-tal zullen zijn. Zo zijn er toch heel wat atleten die deze Ros Beiaardtriathlon als A-wedstrijd in hun agenda hebben staan. Temeer omdat het voor eigen publiek is voel je ook dat er wat meer druk is om het beste in jezelf naar boven te halen. Bij mij is dat net hetzelfde. Mijn hoofddoel is de Ironman in Hamburg binnen 3 weken. Toch wil ik in Dendermonde goed voor de dag komen. Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik voorlopig nog geen goed huwelijk heb gehad met onze wedstrijd. De eerste editie werd het omgevormd tot een duatlon, wat in mijn nadeel was als goede zwemmer. En in de tweede editie, die doorging in september/oktober, moest ik de handdoek werpen door onderkoeling”, besluit Pareyn.