Op de derde speeldag van de eindronde moest SVE Bazel het opnemen tegen Winnik A. Met twee doelpunten van Deblander stond het 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Direct na de rust lukte Milan Cuyt de aansluitingstreffer. Toen Bazel in de slotfase alles op alles zette en risico’s nam legde Melckebeeck de 3-1 einduitslag vast. Hierdoor stopt de eindronde voor de troepen van Filip Strobbe.

Filip Strobbe (SVE Bazel). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Eigenlijk hebben we in het begin van de wedstrijd een heel onsportief doelpunt tegen gekregen” klinkt het ontgoocheld bij Filip Strobbe. “Op het moment dat onze captain, Ruben Stuer, geblesseerd op de grond lag, maande de trainer van Winnik zijn spelers aan om verder te spelen. In de eerste helft was Winnik wel gretiger en verdienden ze sowieso de 2-0 voorsprong bij de rust.”

“We hebben dan herschikt en kwamen via een solo actie van Milan Cuyt op 2-1. De tweede helft waren wij dominanter en wisten enkele mooi kansen te creëren, maar Pieters en Cuyt werden afgeblokt. Bovendien werd een overduidelijke strafschop op Vermeiren niet gefloten. Naar het einde toe hebben we risico’s genomen en via een afgeweken schot werd het 3-1. Ik vind dit zeer jammer voor deze fantastische groep, maar ben alleszins heel fier op hen. Dit is een vriendengroep die voor elkaar door het vuur gaat en die elkaars steken opraapt.”

T1 Filip Strobbe verlaat SVE Bazel en gaat volgend seizoen aan de slag bij Robur, een oude bekende van hem. We vroegen Strobbe hoe hij terugkijkt op zijn periode bij Bazel.

“Het eerste seizoen was heel zwaar. Met enkele spelers die overkwamen van belofteploegen of met spelers die geen engagement toonden was het sportief gezien te weinig om in tweede provinciale te overleven. Het huidige seizoen is er ééntje waarbij onze zwakke competitiestart ons klassement hebben gehypothekeerd, hierdoor waren we verplicht om te achtervolgen. Met 25 op 30 speelden we een buitengewoon knappe derde periode. Chapeau aan de groep.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SVE Bazel