Enige weken geleden leek het alsof het titeldebat in tweede landelijke zou beslecht worden op de laatste speeldag tussen Black Boys Erpe-Mere en Panters Baasrode. Deze laatste beschikten over de beste kaarten, al moest er gewonnen worden. Toen op de voorlaatste speeldag Sint-Niklase Condors met ruim verschil de maat nam van Erpe-Mere mengden zij zich terug in het titeldebat. Zij hadden het weliswaar niet in eigen handen, maar naast dee eigen winst op Stevoort moesten de Waaslanders ook hopen op winst van Erpe-Mere tegen leider Panters Baasrode. Zaterdagavond werden deze beide voorwaarden ook vervuld en kon in Sint-Niklaas het feest beginnen.

BC Sint-Niklase Condors kroonden zich tot kampioen. Foto: RV.

“Het is volgens mij redelijk uniek dat drie ploegen met gelijke punten eindigen en bovendien elkaar moeten bekampen in de laatste wedstrijden van de competitie” aldus een tevreden coach Steve Dermaut. “Deze competitie is voor ons geëindigd met een schitterende apotheose.

“Het is juist dat het er een tijd geleden op leek dat het niet meer kon voor ons, maar na onze winst en dat nog met ruim verschil tegen Erpe-Mere was alles terug mogelijk. Dat neemt niet weg dat we er zijn blijven voor gaan, dit in de wetenschap dat zowel Baasrode als Erpe-Mere nog naar ons moesten komen in de eindfase.”

“Het had op zich voor alle drie verdiend geweest, maar met onze beste aanval en de tweede beste verdediging is het zeker niet onverdiend dat we de titel pakken. Ik denk trouwens dat we voldoende gewapend zijn met de blijvers en de nieuwkomers voor eerste landelijke.”

“Uiteraard hebben we samen gefeest op het afscheidsfeest van Manu Smet, dit was voor Manu de perfecte afsluiter van zijn schitterende basketbalcarrière. Hij is een schitterende speler zowel op als naast het veld.

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors