In en rond het Donkoeverpark in Berlare was er afgelopen zaterdag heel wat bedrijvigheid voor de 39ste editie van de Triatlon Donkmeer.

Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

De dag begon met 2 wedstrijden. Er was eerst de small-editie van de Trio-triatlon gevolgd door de start-to-triatlon. En rond het middaguur was er voor het eerst een kids-triatlon. Daarin kwamen liefst 20 kinderen aan de start. De jongens en meisjes tussen 10 en 16 jaar werden onder luid applaus aangemoedigd en volbrachten allen de triatlon.

In de namiddag was het tijd voor de mannen, vrouwen en trio’s om hun kwarttriatlon af te werken. Bij de mannen won Wouter Monchy uit Wichelen voor de vierde maal. Ploeggenoten Xander Dalschaert en Arno Meeusen beten in het zand en moesten vrede nemen met plaats twee en drie. De top vijf werd aangevuld met Ortwijn Van Stichel en Basiel Onghena.

Winnaar Wouter Monchy. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

Bij de vrouwen bleek Anneleen Bollé te sterk. Ploeggenoten Nathalie Verschelden en Sarah Steenackers vervoegden haar op het podium. Verder kaapte Farah Van Overmeire de vierde plaats weg net voor Lies Maes. Maes werd trouwens eerste vrouw bij de Masters.

Anneleen Bollé. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

Alle foto’s van de Triatlon Donkmeer in Berlare zijn te vinden op www.sportregio.be/foto-album of rechtstreeks op Triatlon Berlare (voormiddag) en Triatlon Berlare (namiddag) .