Bij H. Sinaai hebben ze eveneens afscheid genomen van de 30-jarige Emile Penxten, wiens roots in Limburg liggen. Eigenlijk had hij vorig jaar zijn voetballoopbaan al willen afsluiten, maar door een tekort aan defensieve spelers liet hij zich overtuigen om er toch nog een jaartje bij te doen.

Emile Penxten (H. Sinaai). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Mijn eerste aansluitingskaart werd getekend op vijfjarige leeftijd bij de duiveltjes van FC Alken, de ploeg uit mijn geboortedorp” gaat Emile Penxten terug in de tijd. “Bij de jeugd heb ik wel wat omzwervingen gemaakt. Zo ging het van FC Alken naar KVK Wellen, Kermt Hasselt – het huidige Sporting Hasselt – en Torpedo Hasselt.”

 “Mijn debuut in het eerste elftal heb ik wel bij FC Alken gemaakt en dat was toch echt wel een bijzonder moment. Dat zorgde er ook voor dat de cirkel rond was. Ik heb daar ook mijn mooist voetbalmomenten beleefd. Het absolute hoogtepunt was het seizoen 2017-2018, het jaar dat we kampioen speelden. De sfeer binnen de ploeg was geweldig, binnen de groep klikte het enorm goed zowel op als naast het veld. Dit resulteerde in promotie naar eerste provinciale.”

“Door werkomstandigheden ben ik dan verhuisd naar Brussel. De afstand naar Alken was te groot om te overbruggen, waardoor ik een nieuw voetbalavontuur zocht in Vlaams-Brabant. Ik ben dan bij Melsbroek terecht gekomen, waar ik één seizoen heb gevoetbald. Daarna ging het voor twee seizoen naar Machelen.”

“Om privéredenen verhuisde ik daarna  naar Antwerpen en vond een nieuwe job in Sint-Niklaas. Ik ben dan bij KFC Sinaai terecht gekomen via Mathijs Gerets. Hier heb ik twee mooie seizoenen doorgebracht. In beide seizoenen was het top binnen de spelersgroep. Iedereen hing zowel op als naast het veld zeer goed aan elkaar.”

“Eerlijk gezegd wou ik op het einde van vorig seizoen al stoppen. Doordat Sinaai een tekort had aan defensieve spelers heeft onze trainer, Tjorven Quintelier, mij in september gebeld met de vraag om de draad terug op te nemen.”

“De combinatie van werk en privé zijn voor mij niet meer te combineren met het voetbal. Het is dan ook een logische keuze om te stoppen. Ik zal in de toekomst zeker nog sporten, maar ambities om te coachen heb ik niet.”

“Vorig jaar heb ik al een marathon gelopen en heb me opnieuw ingeschreven om er ééntje te lopen in oktober. Bovendien fiets ik ook graag, ik kijk er dan ook naar uit om hier meer tijd in te steken.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – H. Sinaai