Op 22 juli starten voor de spelers van VK Tielrode de trainingen. Voor de Hofmanscup nemen de groen/witten het enkele dagen later op tegen SVH Waasmunster. Voor de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie ontvangt VK Tielrode KVV Laarne-Kalken B.

Ronny Meyntjens (VK Tielrode). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Met het oog op het nieuwe seizoen hebben we zeker niet stilgezeten” luidt het bij Ronny Meyntjens. “We hebben een tiental inkomende transfers gedaan, waarbij toch wel heel wat spelers zijn met een hele dosis ervaring. Het is wel duidelijk dat iedereen veel goesting heeft om VK Tielrode terug op de kaart te zetten. Ik onthoud van vorig seizoen dat we een moeilijk seizoen hadden met te jonge onervaren spelers. Het resultaat was dat we weinig overwinningen hebben behaald, maar niettegenstaande dat is de sfeer onder de spelers altijd positief gebleven.”

Op zaterdag 29 juli hebben we in Wachtebeke een stagedag, met als thema ‘te land, ter zee en in de lucht’. Hierbij is het de bedoeling dat de spelers elkaar beter leren kennen. We eindigen die dag op de club met een BBQ. De dag daarna volgt ons eerste treffen voor de Hofmanscup tegen Hardy Waasmunster.”

“We beschouwen die twee wedstrijden tegen Hardy dan ook puur als voorbereiding op de competitie. Ik moet bouwen aan een nieuw elftal, waarbij ik een mix wil tussen onze eigen jonge spelers en de meer ervaren nieuwkomers. Tijdens de voorbereiding staan er dan ook heel wat wedstrijd op de kalender, dit zowel voor de beloften als voor het eerste elftal. Eén ding weet ik nu al zeker en dat is dat de ‘plaatsjes’ heel duur zullen zijn.”

“De nieuwe reeks is een mix tussen Wase ploegen en de voor mij minder bekende B-ploegen uit de regio Gent/Wetteren. Ik denk wel dat ploegen zoals WS Meerdonk en E. Zele hun verloren plaats zullen willen heroveren., al zullen er nog ploegen zijn die aan de start zullen verschijnen met ambitie.”

“De eerste speeldag van de nieuwe competitie zijn we vrij en gaan dus van start op de tweede speeldag tegen Laarne-Kalken B. We gaan er alles aan doen om de drie punten thuis te houden. Het is onze ambitie om de middenmoot te houden, maar vooral willen we opnieuw een stevige thuisreputatie opbouwen.”

Trainer:  Ronny Meyntjens (T1), Diego Van Breuseghem (T2), Steven Sertyn (T3), Dirk Heymans (KT)

IN: Yannic Janssens (SVE Bazel), Kristof Van Landeghem (SVH Waasmunster), Jonas Raemdonck (WS Sombeke), Ilyes Wouters (WS Sombeke), Jonas Wuylens (Walivo), Elias Pepermans (SV Blauw-Wit), Jens Davidt (KFC Baasrode), Wanne Maes (Walivo), Niels T’ Seyen (vrije speler), Dieuwert De Smedt (Eendracht Buggenhout) en Jonas Berckmoes (Hamse Bouwcentrale). Buytaert Rayn (eigen jeugd), Rooms Zio (eigen jeugd), Sadak Ismael(eigen jeugd), Werkers Victor (eigen jeugd)

UIT: Yassin Oulad El Hadj (BW Temse), Ruben Roelandts (PD Kruibeke) en Tristan Berthels (FC Daknam)

Voetbal – 4de provinciale E (M) – VK Tielrode