Om het 30-jarig bestaan extra in de verf te zetten en als voorbereiding op het nieuwe seizoen trok DHC Waasmunster met de ganse club naar Denemarken. Hiervan hopen ze alvast de vruchten te plukken.

DHC Waasmunster aan de slag in Denemarken. Foto: Mante Van Damme/RV.

“We zijn inderdaad gestart met de voorbereidingen” aldus Mante Van Damme. “Om de viering van ons jubileumjaar verder te zetten zijn we met z’n allen naar het Deense Viborg getrokken, waar werd deelgenomen aan een tornooi. We zijn daar ook gestart met de eerste baltrainingen en hebben tevens drie oefenwedstrijden gespeeld. Het is duidelijk dat het niveau in de Scandinavische landen hoger ligt dan bij ons.”

“Ondertussen heeft onze jeugd daar deelgenomen aan een tornooi. Maar het was vooral leuk om daar als volledig club aanwezig te zijn en wedstrijden te spelen. Daarnaast hadden we ook de gelegenheid om enkele topclubs aan het werk te zien. Het was alleszins een geslaagde start van onze voorbereiding.”

“We zijn nu terug in België en trainen verder met een frequentie van vier keer in de week. In het weekend spelen we dan oefenwedstrijden. Zo ook dit weekend in Eupen, waar we enerzijds tegen Eupen zelf spelen en ook tegen het Duitse Beyeröhde. Dit lijkt ons al direct een goede waardemeter om te zien hoever we staan.”

“We willen het komend seizoen het elke ploeg moeilijk maken. We willen iedereen duidelijk maken dat we wel onze plek in eerste nationale verdienen. We hebben een vijftal speelster aangetrokken. Lotte Verbele en Celine Al Chihabi zijn twee doelvrouwen, met tonnen ervaring. Charlotte De Clercq, Siwar Ammar en Clarisse Mannechez zijn drie nieuwe veldspeelsters. Charlotte volgt in de voetsporen van haar zus Pauline en komt over van Brabo Denderbelle. Siwar speelde in Tunesië op een professioneel niveau handbal en maakte daar deel uit van de nationale ploeg. Clarisse is afkomstig uit Frankrijk waar ze in tweede nationale speelde, maar nu de overstap maakt van Izegem.”

“Na een sabbatjaar mogen we Tine Van Havermaet opnieuw verwelkomen. Eigenlijk is zij nooit ver weggeweest aangezien ze trainster was van de M15 en trouwe supporter van de damesploeg. Zij stond al eerder in de eerste ploeg en is een grote meerwaarde voor het team zowel op als naast het veld.”

“Ook onze trainersstaf werd uitgebreid. Mourad (T1) en Mathy (keepertrainer) blijven op post. Zij krijgen echter versterking van Arnaud Mannechez die naast de taak van T2 ook de beloften onder zijn hoede heeft. Gelet op de omvang van deze jonge groep zal Bryan Adams op woensdag helpen. Kortom er zijn heel wat positieve veranderingen gebeurd.”

“Iedereen is echt gemotiveerd, bovendien hangt de groep zeer goed aan elkaar. In Viborg hebben we elkaar nog beter leren kennen, onze band is nog sterker geworden. Als we er nu inslagen om die goede sfeer om te zetten in goede prestaties dan gaan we een topseizoen tegemoet.”

“We openen het seizoen met de uitwedstrijd naar Eupen, wat toch wel een sterke tegenstander is. Vorig seizoen hebben we het hen moeilijk gemaakt, maar dit seizoen kunnen en willen we echt wel winnen. We moeten in onszelf geloven.”

Handbal – 1ste nationale (V) – DHC Waasmunster