Na het verlies op KSK Kallo keek Juventus Schoonaarde uit naar de eerste thuismatch van het nieuwe seizoen. Op de tweede speeldag kregen ze het bezoek van het pas gepromoveerde KFC Sint-Gillis-Waas. De thuisploeg trok aan het langste eind en won deze partij met 3-1. Het was Maxim Stevens die, in de negende minuut, de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Maxim Stevens (KFC Juventus Schoonaarde). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Ik vind dat we een degelijke wedstrijd gespeeld hebben” aldus Maxim Stevens. “We hadden heel wat goeie momenten in de wedstrijd, maar ook nog een aantal mindere. Kortom er is zeker nog ruimte voor verbetering. Enkele spelers, waaronder ikzelf, moesten na de slechte match van vorige week echt wel iets laten zien. Gelukkig was het tegen Sint-Gillis-Waas goed genoeg om te wedstrijd te winnen en de volle buit in Schoonaarde te houden. De bezoekers hebben ook wel kansen gehad maar over gans de match gezien denk ik wel dat we mogen spreken van een verdiende overwinning.”

Volgende weekend maakt Schoonaarde de verplaatsing naar Sparta Waasmunster, dat na twee gelijke spelen op zoek is naar de eerste zege. “We gaan op Sparta Waasmunster vol voor de winst gaan” gaat Maxim Stevens verder. “We moeten er alles aan doen om week na week ons niveau op te krikken. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer we goed zijn, we van niemand schrik moeten hebben. Onze ambitie is alvast de top vijf halen, met als doel de eindronde spelen.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – KFC Juventus Schoonaarde