VK Tielrode speelde zondag, tegen KVV Laarne-Kalken, pas zijn openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. Het werd een pijnlijke 0-1 nederlaag, er zat nochtans meer in maar een gebrek aan afwerking nekte de groen/witten. Het is nu uitkijken naar het duel tegen WS Sombeke.

Logo VK Tielrode (RV.)

“Deze wedstrijd hadden we nooit mogen verliezen” klinkt het teleurgesteld bij Ronny Meyntjens. “Het ontbrak ons duidelijk aan efficiëntie. We hebben gedurende de wedstrijd 100% doelkansen bijeen gevoetbald. Jammer genoeg slaagden we er niet in om het orgelpunt te plaatsen, de bal ging over, naast of belandde op de bezoekende doelman.”

“Ik vond ons spel best OK, maar het tempo lag te laag. Dit had deels te maken met de extreme hitte, je zag meerdere spelers hier echt onder lijden. Uiteraard was dat voor beide ploegen het geval. Het fout inspelen en het daaropvolgend balverlies zorgden ervoor dat we kort voor de rust 0-1 achter kwamen. Ik vond dit wel een gevleide voorsprong voor de bezoekers.”

“We hebben er daarna alles aan gedaan om deze achterstand weg te werken. De bezoekers verdedigden zich met lijf en leden. Bovendien deden de vele onderbrekingen mijn team geen goed, op die manier werd keer op keer het tempo uit de wedstrijd gehaald. Dit zorgde voor frustraties en bezorgde ons nog meer overbodige kaarten.”

“Zaterdag om 19.30u staat de derby tegen WS Sombeke op het programma. Ik hoop dat we onze opportuniteiten uit de voorbereiding kunnen terugvinden. Laat het ook maar terug Belgische temperaturen worden, die zijn aangenamer om in te voetballen.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – VK Tielrode