Op de openingsspeeldag hebben de dames van FC Bosdam Beveren en VV Sint-Truidense de punten gedeeld, na een 2-2 gelijkspel. De twee Wase doelpunten werden gescoord door Silvy Michiels. Zaterdagavond wacht Bosdam de moeilijke verplaatsing naar SV Noorse.

Yana Van Peteghem (FC Bosdam – dames). Foto: RV.

“We zijn goed aan de wedstrijd begonnen en dwongen STVV terug op hun helft” stelt Yana Van Peteghem. “Het was nochtans niet gemakkelijk om door de dubbele gele muur en voorbij de heel sterk spelende Sint-Truidense keeper te geraken. Geregeld moesten we ook stevige tackles incasseren. Niettegenstaande we de dominante ploeg waren kregen we toch een doelpunt te slikken. Bovendien hadden we het zelf moeilijk om de bal tegen de bezoekende netten te krijgen.”

“Na de blessuregolf waarmee we te kampen hadden zijn sommigen speelsters ook nog niet klaar om een volledige wedstrijd te spelen. Daarbij kwam dat de hitte waarin we speelden ook geen deugd deed. Het gevolg was dat we snel moesten roteren, dat was ook bij mezelf het geval nadat ik vorig seizoen was uitgevallen met een enkelblessure. Gelukkig beschikken we bij Bosdam over een sterke jeugdopleiding, waardoor we beroep konden doen op aanstormend talent. Aan inzet was er bij hen zeker geen gebrek. Je merkt natuurlijk wel nog het verschil in snelheid van uitvoering en het op cruciale momenten nemen van beslissingen die nodig zijn in het volwassen voetbal.”

“We konden wel opnieuw rekenen op een sterke Silvy Michiels, die door haar snelle omschakeling telkens na een tegendoelpunt kon tegenprikken. Dat maakte wel het verschil en dat bracht ook rust in het team. Eerlijk gezegd waren we door het  gelijkspel teleurgesteld, maar we kunnen het wel enigszins relativeren doordat ons team incompleet was. Onze coach was alvast tevreden over de inzet van het ganse team, aan mentaliteit is er zeker geen gebrek.”

Volgende week, voor onze uitwedstrijd naar Noorse, wordt het nog een serieuze puzzel die moet gelegd worden. De vraag zal zijn ‘wie is fit en wie niet’? Ik herinner mij van vorig seizoen dat het op Noorse moeilijk voetballen was, bovendien is het terrein ook niet in ons voordeel. Ik ga dus geen voorspellingen doen, laten we met z’n allen vooral verder werken aan de toekomst”.

Voetbal – Vrouwen Interprov. B (V) – Bosdam Beveren – dames