Sparta Waasmunster is er zaterdagavond ingeslaagd om KSK Kieldrecht in eigen huis een punt te ontfutselen. Aanstaande zondag krijgen ze het bezoek van FC Sp. Sint-Gillis-W.

Ewout Vertenten (Sparta Waasmunter) zet met zijn ploegmakkers stappen in de goede richting. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Voor de match heeft onze technische staf ons goed ingelicht over de sterktes en de manier van spelen van Kieldrecht” aldus Ewout Vertenten. “Hierbij werd de nadruk gelegd op hun snelle omschakeling. We hebben hierop ingespeeld en zijn ook niet al te hoog gaan spelen. Hierdoor zijn zij niet in hun spel kunnen komen. Op een aantal fasen na opteerde Kieldrecht voor de lange bal, die we dan collectief goed opvingen. Dit zorgde ervoor dat Kieldrecht zeer beperkt was in hun mogelijkheden. Langs onze kant konden we geregeld tegenprikken via goed combinatievoetbal. “

“Ik denk dat het al bij al een billijk gelijkspel was” gaat Ewout Vertenten verder. “Het was een match dat getypeerd werd door veel middenveldspel. Ondanks een mindere start op het vlak van puntengewin en niet zozeer op het vlak van het geleverde spel, hopen we deze stijgende lijn aan te houden in de komende wedstrijden.”

 “Wij kijken met het nodige vertrouwen uit naar de match tegen St. Gillis-W.” blikt Ewout Vertenten vooruit. “Onze ploeg zet alvast duidelijke stappen in de goede richting. We gaan zondag dan ook uit van onze eigen sterkte, waarbij we zeker de tegenstander niet gaan onderschatten. Het wordt voor mij een blij weerzien met Jochim Reybrouck met wie ik, samen met Kevin Stobbelaar, nog samen speelde bij Kemzeke.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – Sparta Waasmunster