Bij BBC Eksaarde had men zich wellicht een andere start van de competitie voorgesteld. De voorbije speeldag moest Eksaarde coach Roel Eyckerman het opnemen tegen zijn ex-ploeg, BBC Wuitens Hamme. De Hammenaars wonnen vlot met 59-71.

Voor Roel Eyckerman (BBC Eksaarde) werd het vorige week een speciale confrontatie. Copyright: RV

“We zijn zaterdagavond tegen Hamme heel slecht van start gegaan” aldus Roel Eyckerman. “Al vrij snel stonden we vijf punten achter. In het tweede kwart hadden we een aantal goede momenten en konden we iets aan onze achterstand doen. Dit konden we in het volgende kwart niet doortrekken en plots stonden we 17 punten in het krijt. De start van het laatste kwart gaf ons terug hoop. We dachten om te kunnen terugkomen, maar geraakten niet dichter dan tot op zes punten.”

“Na afloop beseften de spelers dat we deze nederlaag volledig aan onszelf te danken hadden” stelt Roel Eyckerman. “Dit was het gevolg van onze vele missers op open lay-ups en easy baskets in de bucket. Door deze tweede nederlaag is onze goede voorbereiding al lang vergeten. We moeten ons dringend gaan herpakken om niet in de problemen te komen. Door het rare competitieformat nemen de laatste vier ploegen uit onze reeks het op tegen de laatste vier uit de andere reeks. Zo bepaalt men wie er zakt. Het is dan ook onze bedoeling om zo vlug mogelijk zekerheid te hebben over het behoud. Dit is nog steeds mogelijk maar dan moeten we dringend ons niveau optrekken.”

“Voor onze volgende wedstrijd nemen we het op tegen Condors B” gaat Roel Eyckerman verder. “Zij beschikken over een heel goede ploeg, zeker in hun thuiswedstrijden. Makkelijk zal het dus niet worden, maar we zullen er alles aan doen om de zege mee te nemen naar Eksaarde.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Eksaarde