De Beverse krachtballers hebben hun dubbele opdracht tegen KBC Aalter tot een goed einde gebracht. Nadat er eerder gewonnen werd tegen KBC Aalter B hielden ze de voorbije speeldag ook de punten in eigen huis tegen KBC Aalter A. Het was misschien een verrassende, maar alleszins een verdiende thuiszege.

Logo ZAK Beveren (RV).

“De Waaslanders konden voor dit duel niet rekenen op kapitein Peter Vandermeulen, waardoor er twijfels waren over de winstkansen” klinkt het bij Dirk Bosman. “Door de aanwezigheid van onze jonge garde bleef Peter Oosterlinck aan de kant. Het was een redelijk gelijk opgaande eerste wedstrijdhelft, al moesten we alles uit de kast halen om in het spoor van de bezoekers te blijven. Met een in krachtbalvorm verkerende Emry Truyman moest Aalter serieus knokken voor elk punt. Niettegenstaande zeer goed opbouwend aanvalswerk van Timon Oosterlinck, kon Lukas niet altijd afwerken, waardoor we met een 6-8 achterstand de rust ingingen.”

“De tweede helft scoorden we maar liefst zes doelpunten op rij, terwijl aan de overzijde onze verdediging Aalter het scoren belette. Dit was werkelijk wonderbaarlijk. Plots stond het 12-8 in ons voordeel, terwijl Aalter nog slechts sporadisch tot scoren kwam. Het duo Timon en Lukas Oosterlinck wisten de kloof nog te vergroten, zodat we een formidabele 20-11 eindstand kregen. Dit was een sterke ploegprestatie, met kapitein Emry Truyman als verdedigende uitblinker.”

Illustratiebeeld krachtbal.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Morgen is het alle hens aan dek voor ons mosselfeest. Zondag volgt dan om 11.30u de thuiswedstrijd tegen Sijsele. Hopelijk zijn de spelers niet te vermoeid zodat zij de goede reeks overwinningen kunnen verder zetten.”

Krachtbal – Landelijke heren  – ZAK Beveren