Het ontslag van Guy Ringoot als T1 van WS Sombeke blijft nazinderen. Het wordt afwachten wat het zondag wordt. Spelen of niet en zo ja met wie, want heel wat spelers gaven aan niet meer te willen spelen. Collega’s betuigen hun steun en ook het gemor bij de supporters steekt de kop op. Een gesprek gisteravond tussen het bestuur en een afvaardiging van de spelersgroep heeft alvast niet tot een oplossing geleid.

2/10/2022; Sombeke; © Geert De Rycke; Voetbal mannen ; WS Sombeke coach Guy Ringoot – FC Daknam

“Het blijft moeilijk om het te plaatsen” aldus een nog steeds sterk aangedane Guy Ringoot. “Uiteraard doet de steun die ik van alle kanten krijg enorm veel deugd, maar het neemt de pijn niet weg. Ik ben opgevoed met normen en waarden en hetgeen gebeurd is heeft mij enorm diep gekwetst.”

“Blijkbaar was het bestuur, wellicht onder druk van de vele reacties bereid om terug te komen op hun beslissing. Zij waren blijkbaar ook verrast over de sterke band die ik had met de spelers. Ik vraag mij dan af of zij al die tijd dat ik op Sombeke aan het werk was blind waren. Dit zegt misschien ook iets over hun betrokkenheid.”

“Zonder mezelf op de borst te willen kloppen, maar de laatste twee jaar hebben we toch wel resultaten gehaald. Voor het huidige seizoen werden een aantal spelers aangetrokken en mogen we met 15 op 18 toch spreken van een sterke seizoenstart.”

“Ik verwacht niet dat iemand voor mij een stap opzij zet, laat staan dat ik dat zou eisen. Ik ben een passant, die steeds het beste van zichzelf probeert te geven. Zowel de spelers als de supporters hebben dit zeker geapprecieerd. Door een beslissing van het clubbestuur eindigt het hier voor mij. De wonde is diep en ik heb geen nood om de twee mensen die mijn ontslag op tafel hebben gelegd nog te zien.”

“Ik wacht op een nieuw project, maar ga zeker niet overhaast te werk gaan. De spelers zijn ook hun passie kwijt dit seizoen, het zou een slecht signaal zijn naar mijn spelers toe als ik te overhaast in iets nieuw zou stappen.”

“Ik zou toch willen onderstrepen dat mijn T2, Koen Van Huffel, helemaal niks te maken heeft met wat gebeurd is. Koen heeft nooit de ambitie gehad om T1 te worden, het is jammer dat hij nu overspoeld wordt met allerlei bagger. Wij hebben steeds goed samen gewerkt, Koen verdient dit absoluut niet.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – WS Sombeke