Vorig weekend stond de Wase topper tussen Svelta Melsele en HRS Haasdonk op het programma. Deze laatsten versterkten zich in het tussenseizoen met behoorlijk wat spelers met een Svelta verleden. Eén van hen is Toon Van Goethem die, met een doelpunt in de slotfase van de wedstrijd, de 3-5 eindcijfers vastlegde. Morgenavond verwelkomt men aan de Poerdam het voorlaatst gerangschikte SK Denderhoutem.

Toon Van Goethem (HRS Haasdonk A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Uiteraard kende ik bijna gans de ploeg van Svelta Melsele, dit maakte dit duel extra leuk” klinkt het bij Toon Van Goethem. “Het was zeker en vast een speciale ervaring. Na onze nul op zes was dit voor ons een match die absoluut moest gewonnen worden.”

“We zijn goed aan de wedstrijd begonnen, wat ons na een kwartier een 0-2 voorsprong opleverde. Jammer genoeg kregen we kort voor de rust de aansluitingstreffer van Svelta te slikken. In het eerste kwartiertje van de tweede helft vielen we helemaal weg en dit stelde de bezoekers in de gelegenheid om de 3-2 te scoren.”

“We hebben daarna als ploeg de rug gerecht en zijn goed en snel voetbal beginnen spelen. Dit leidde uiteindelijk tot de 3-5 einduitslag. Ook al was het tegen mijn ex-ploeg toch was het uiteindelijke toch wel een deugddoende overwinning.”

“Ik schat onze kansen voor morgen vrij hoog in. Dit betekent zeker niet dat we SK Denderhoutem mogen onderschatten, we mogen ons zeker niet laten leiden door hun plaats in het klassement. We moeten snel de match in handen nemen en laten zien wie HRS Haasdonk is.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk