In de thuiswedstrijd tegen KJV Kruibeke zag het er aanvankelijk niet goed uit voor Sparta Waasmunster. Na goed twintig minuten keken ze al tegen een 0-3 achterstand aan. Met twee strafschoppen van Dylan Vermeulen en doelpunten van Ward Duymelinck, Matthew Keogh en Christoph Neus wisten ze toch de drie punten in Waasmunster te houden. Zondag wacht hen de uitwedstrijd op het veld van promovendus FC Moerbeke.

Ward Duymelinck (Sparta Waasmunster).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het was tegen Kruibeke toch wel een heel speciale wedstrijd” blikt Ward Duymelinck terug. “De bezoekers begonnen veel scherper aan de match en kwamen met een knap afstandsschot op voorsprong. Rond het kwartier stond het 0-2 na een penaltyfout en op een vrije trap knalden ze de bal van op 25m heerlijk binnen. Het gevolg was dat we na twintig minuten wedstrijd 0-3 achter stonden.”

“Het was zeker niet zo dat we grote kansen weg gaven in het eerste wedstrijdgedeelte. Het was Kruibeke dat gewoon sneller op de bal was, veel gretiger in de duels ging en steeds de tweede bal had. In het slotkwartier van die eerste helft kwamen we toch wat beter in de wedstrijd. Zo kregen we al een kans via Kevin Stobbelaar om te milderen, maar uiteindelijk gingen we de rust in met die 0-3 op het bord.”

“Tijdens de rust hebben we serieus onder ons voeten gekregen omwille van het te slappe wedstrijdbegin. Na enkele wissels en een paar tactische wijzigingen kwamen we veel beter in de wedstrijd. Door enkele individuele acties wist Dennis Geenen twee penaltyfouten uit te lokken, die telkens werden omgezet door Dylan Vermeulen. Kort nadien kon ikzelf de gelijkmaker scoren en stond het na een uur wedstrijd 3-3 gelijk.”

“Hierop sloop bij Kruibeke de twijfel in de ploeg, waarop wij op zoek gingen naar de zege. Het was Matthew Keogh, die met een mooi afstandsschot binnen knalde. Nadat we eerst nog de paal hadden getroffen, pikte ook Christoph Neus zijn goaltje mee. Het was een prachtige zondagnamiddag, ik heb dit in gans mijn carrière nog nooit meegemaakt.”

“Met Moerbeke staan we zondag tegenover een goeie tegenstander. Vermits we op de tweede plaats staan en dus in een goede flow zitten gaan we op Moerbeke vol voor de drie punten. Ik heb ervan overtuigd dat we met onze technische spelers het verschil kunnen maken op het kunstgrasveld van Moerbeke.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – Sparta Waasmunster