VW Hamme kwam op het veld van HO Kalken al na drie minuten op voorsprong via Abdoulaye Mbow Van op de stip legde Mboyo Jordy Lokando,in de slotfase van de wedstijd, de 0-2 einduitslag vast. De Hamse doelman Gille Van Haver wist zijn netten ongeschonden te houden.

11/11/2022; Kalken; © Geert De Rycke; Voetbal mannen ; HO Kalken – VW Hamme 1 Gille Van Haver

“De eerste helft kon niet beter starten voor ons” klinkt het tevreden bij Gille Van Haver. “We scoorden vroeg en konden zo onze stempel drukken, al moet ik zeggen dat na het eerste kwartier ons spel toch minder werd. Bij momenten was het minder scherp op de tweede bal en leden we slordig balverlies. Dat neemt niet weg dat we qua kansen amper iets weggaven. Ik heb slechts één keer een redding moeten doen, waarbij Kalken in de herneming kon scoren maar die terecht werd afgekeurd voor offside.”

“De tweede helft stond ons collectief blok zeer goed. Opnieuw gaven we niks weg en in de laatste minuut speelden we slim op de counter. We konden zo een terechte penalty uitlokken, die werd omgezet. Kortom we waren gewoon efficiënter dan HO Kalken.”

“In het klassement staan we waar we staan, het is niet anders. We hebben inderdaad punten laten liggen waar het niet moest. Ik denk hierbij aan de wedstrijden tegen Eppegem, Drongen en eigenlijk ook tegen Stekene. Indien we in die wedstrijden wat meer efficiëntie hadden getoond stonden we op een andere plaats in de rangschikking. We bekijken het week per weel en proberen ons telkens zo goed mogelijk voor te bereiden op de tegenstander.”

“Onze ambitie is simpel, we willen beter doen dan vorig seizoen. We willen zeker top vijf halen, van mij mag het ook top drie zijn. We willen sowieso de eindronde spelen en als je die speelt in het niet enkel om ze te spelen, maar dan wil je deze ook winnen.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – VW Hamme