Na de nipte nederlaag tegen directe concurrent Basics Melsele wist Scheldejeugd het voorbije weekend met 72-64 te winnen van Sparta Laarne. Volgende week wacht hen de moeilijke uitwedstrijd tegen LDP Donza C.

Christoph De Decker (Scheldejeugd Temse). Foto: RV.

“De pijnlijke nederlaag tegen Melsele is alleszins hard binnengekomen bij ons” luidt het bij Christoph De Decker. “We moesten met de wedstrijd tegen Laarne snel de knop omdraaien. Laarne heeft trouwens, net als wij, de ambitie om de play-offs te spelen. Thuis winnen was dan ook een must.”

“Ik vond dat de wedstrijd vrij gelijk opging, maar dankzij een hoog driepuntenpercentage slaagden ze erin om elf punten uit te lopen. We hebben als ploeg terug gevochten, waardoor aan de rust het verschil nog slechts twee punten bedroeg.”

“In de tweede helft waren we dominanter dan de bezoekers. Het is niet voor niks dat we over de beste defence uit de reeks beschikken. Bovendien hebben we nogmaals bewezen dat we over een brede kern beschikken, zo hebben maar liefst vijf spelers meer dan tien punten gescoord.”

“Het was Jannes De Beer die de wedstrijd, tegen zijn ex-ploeg, dood maakte met enkele knappe acties. Dankzij deze overwinning hebben we nu een mooie twee op drie tegen kanshebbers voor de play-offs. Het is absoluut de bedoeling om die lijn de volgende weken door te trekken, zodat we er tegen de nieuwjaarsbreak zo goed mogelijk voor staan.”

“Met Donza treffen we volgend weekend een ploeg die elk jaar met andere spelers speelt. Hierdoor weten we heel weinig over hen, ze zijn alleszins sterk aan het seizoen begonnen. Ik denk dat we enkel naar onszelf moeten kijken en er alles moeten aan doen om de overwinning binnen te halen.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – Scheldejeugd Temse