In de wedstrijd tussen FC Vrasene en SKN Sint-Niklaas opende Michael De Wilde even voorbij het halfuur, van op de stip, de score. In het begin van de tweede helft zorgde Marouane Laacheri voor de 2-0. Dit was meteen ook de eindscore. Het is nu uitkijken naar de topper tegen SK Kieldrecht, met de leidersplaats als inzet.

Matthias Coeckaerts (KFC Vrasene).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We hebben de match tegen Sint-Niklaas aangepakt zoals elke andere wedstrijd” aldus Matthias Coeckaerts. “Bovendien was iedereen er ook gewaarschuwd om de Klaasjes niet te onderschatten. Uit de info waarover we beschikten was ook al naar voor gekomen dat ze over een aantal spelers beschikten met individuele kwaliteiten.”

“In de eerste helft hadden we een aantal kansen om op voorsprong te klimmen, maar het was duidelijk dat het vizier nog niet op scherp stond. De eerste goal werd gescoord door Michael De Wilde, die een strafschop wist om te zetten. Deze penalty was het gevolg van een fout op Marouane Laacheri die, nadat hij de keeper had omspeeld, werd neergehaald. Het gevolg was een rode kaart voor de bezoekende doelman en een strafschop. Op die manier gingen we met een zuinige voorsprong de rust in.”

“We zijn daarna scherp uit de kleedkamers gekomen en gingen snel op zoek naar een tweede doelpunt. Toen ikzelf Maes diep stuurde, bediende hij Marouane Laacheri die met het hoofd binnen werkte. Daarna creëerden we nog een aantal mogelijkheden, jammer genoeg speelden we die niet genoeg uit om de score verder uit te diepen.”

“Wat telt is het resultaat, dat zijn in de eerste plaats de drie punten en bovendien wisten we de nul te houden. Nu volgt Kieldrecht, dat over een solide ploeg beschikt en waar de wedstrijd tegen ons ongetwijfeld met stip staat aangeduid. Eigenlijk verwacht ik mij aan een open wedstrijd met kansen langs beide kanten, temeer we beiden voetballende ploegen zijn.”

“Voor deze derby, met de eerste plaats als inzet, verwacht ik veel volk. Het is ook altijd leuk om een aantal ex-ploeggenoten in de ogen te kijken. Persoonlijk heb ik in de wedstrijden nog geen positieve ervaringen, het wordt dus tijd om daar verandering in te brengen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KFC Vrasene