De dames van Svelta Melsele hebben zaterdag op het veld van SV Sottegem een spannende namiddag meegemaakt. Na minder dan een kwartier stonden ze nochtans 0-2 voor met een doelpunt van Lien Wyndaele en een owngoal. Op het halfuur kon de thuisploeg milderen, zodat gerust werd met een 1-2 voorsprong. Na de herneming liep Svelta verder uit met goals van Hannah Bockstael en Femke Van Britsom. Terwijl iedereen dacht dat de match gespeeld was kwam Sottegem nog gevaarlijk opzetten. Het werd uiteindelijk een 3-4 overwinning voor de Melseelse dames.

Hannah Bockstael (Svelta Melsele). Foto: RV.

“Het was inderdaad spannend” luidt het bij Hannah Bockstael. “Toch zeker op het einde toen die laatste tegengoal nog viel. Ik vond dat we vrij goed aan de match begonnen zijn en toch weer ons goed voetbal brachten. Dat werd vrij snel beloond met een goaltje. De tweede goal was een owngoal die op corner met het hoofd in doel belandde. Daarna bleven we wel nog kansen creëren maar we konden niet meteen de derde goal scoren. Op een counter kregen we dan een tegengoal te slikken.”

“Na de rust zijn we acties blijven maken en dat leidde tot de derde en vierde goal. Daarna werden we af en toe wat slordig in ons spel, waardoor we dan nog twee tegengoals kregen. Het gevolg was dat het op het einde plots nog wel even spannend werd.”

“We staan momenteel op de vierde plaats en zijn bovendien blij dat we de match net voor de winterstop gewonnen hebben. We staan nu op zes punten van de eerste, alles kan dus nog veranderen na de winterstop. We zien wel, we zijn niet echt bezig met de vraag ‘hoe hoog leggen we de lat dit seizoen’. Uiteraard wil je altijd winnen en dan nog liefst met mooi voetbal.”

Voetbal – 2de nationale (V) – Svelta Melsele dames