KJV Kruibeke en leider H. Sinaai deelden zondag de punten na hun 1-1 gelijkspel. Het was Mathijs Gerets die na de rust de score opende voor de bezoekers. Tien minuten later herstelde Daan Van Droogenbroeck het evenwicht. Voor de Sinaaise doelman Jens Schroyens was het een stukje thuis komen.

Jens Schroyens (H. Sinaai). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het altijd een speciale wedstrijd als je tegen een ex-club speelt, ik ben hier toch bijna drie volle seizoenen bezig geweest” stelt Jens Schroyens. “Als je de ganse match bekijkt is de 1-1 einduitslag correct. Het eerste gedeelte van de eerste helft was Kruibeke beter, daarna hebben we het roer overgenomen met enkele goede kansen. Na de rust zijn we sterker uit de kleedkamer gekomen, wat leidde tot een doelpunt van Mathijs Gerets. Kort daarop kregen we nog de kans op de 0-2, maar jammer genoeg misten we de strafschop. Daarna hebben we nog een paar kansen gehad, ondermeer via Axel Hermans die alleen voor doel kwam. Hierdoor kreeg Kruibeke meer vertrouwen. Ze zijn dan meer druk beginnen zetten en lagen wij kort voor de 1-1 een ietsjes onder. Er vielen langs beide kanten nog wat halve kansen, zonder echt bedreigend te zijn. We hadden kunnen winnen, maar uiteindelijk is de 1-1 verdiend.”

“Aanstaande zondag krijgen we dan het ‘terug van weg geweest zijnde” Schoonaarde. Deze ploeg is sinds hun trainerswissel aan een positieve reeks bezig. In de heenwedstrijd hebben we daar gewonnen met 1-3, dat vooral kwam door efficiënt af te werken. Deze laatste wedstrijd voor de winterstop zal dus nog een zware worden. Daarna gaan we de welverdiende winterstop in, met tot nu toe een toch wel mooi statistiek van 35 op 45. Hopelijk kunnen we er tegen Schoonaarde 38 op 48 van maken.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – H. Sinaai