In een felbevochten wedstrijd won KSK Beveren met 0-1 op het veld van KVC De Toekomst Borsbeke. Vooral in de tweede helft zwaaide de scheidsrechter gretig met de kaarten. Dankzij deze zege staan de Waaslanders op een knappe vierde plaats.

Coach Kristof Smet (KSK Beveren). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer

“We staan daar inderdaad mooi op die vierde plaats” aldus een tevreden Kristof Smet na afloop. “We moeten nu vooral genieten van deze momenten en vooruitkijken naar wat nog moet komen. Het is correct dat het er bij momenten hevig aan toe ging, maar niet alle kaarten waren terecht of nodig. Maar goed ze zijn getrokken en wij zitten nu met enkele geschorsten.”

“We hebben een goeie eerste helft gespeeld waarbij we enkele mooie kansen bij elkaar gevoetbald hebben. Maar we stuitten op een goeie doelman van Borsbeke. Via een penaltydoelpunt kwamen we mooi 0-1 voor te staan, al hadden we bij de rust meer goals kunnen voor staan. We wisten dat na de rust Borsbeke ging komen en waren dan ook attent op hun positiewissels en ballen voor doel. Een aantal keren kwamen ze redelijk dicht bij een doelkans. Maar ons verdediging stond goed en alweer konden we rekenen op een secure doelman die de nodige ballen pakte.”

“In de tweede helft hebben we nog enkele goede counters opgezet, met zelfs de mogelijkheid om naar het einde van de match toe de 0-2 te maken. Naar het einde van de match toe vielen er langs beide kanten nog rode kaarten die op zich niet hadden mogen vallen.”

“De thuismatch van volgende week tegen SK Denderhoutem is al een terugwedstrijd. We zijn zeker niet vergeten welke wedstrijd we daar gespeeld hebben. We zijn dan ook op onze hoed na de vorige confrontatie. Na de 5-1 overwinning van het voorbije weekend zullen ze ook weer een stap voorwaarts gezet hebben. We spelen thuis en zijn, zoals steeds, aan onszelf en aan de supporters iets verschuldigd. We willen uiteraard onze goeie vorm aanhouden om zo het jaar 2022 goed af te sluiten.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren