Bij KSK Klinge mocht men zondag heel wat toeschouwers begroeten voor de derby tegen FC Hoogeinde. Voor deze gelegenheid werd de aftrap gegeven door niemand minder dan Jean-Marie Pfaff. Wat het nog specialer maakte was dat de T1 van Klinge broer Danny Pfaff is en dat het doel van Hoogeinde verdedigt werd door hun neef Miguel Pfaff. Het was Maximilian Dumitriu die even over het uur scoorde en zo Klinge drie punten bezorgde. Volgend weekend krijgen de grensjongens het bezoek van FC Eksaarde. Gianni Van Gysel en vader Jean-Marie staan dan voor de tweede maal dit seizoen tegenover elkaar.

KSK Klinge viert na de derbyzege tegen FC Hoogeinde (Foto: RV).

“Het was voor iedereen met een oranje-blauw hart, een heel fijne zondagnamiddag” aldus kapitein Gianni Van Gysel. “Er was enorm veel volk en een geweldige sfeer. Bovendien werd de aftrap gegeven door een idool als Jean-Marie Pfaff.”

“In de eerste helft waren wij vrij gevaarlijk, waarbij doelman Pfaff al vrij vroeg in de wedstrijd gedwongen werd tot een dubbele redding. Jammer genoeg konden zowel Senne Raes als ikzelf onze kans niet verzilveren. Na nog enkele kansjes langs beide kanten gingen we rusten met een 0-0 stand.”

“De tweede helft neigde iets meer naar Hoogeinde. Uit een hoekschop wisten ze ook te scoren, maar op aangeven van de lijnrechter werd dit doelpunt afgekeurd. Het was de pas ingevallen Maximilian Dumitriu die met zijn eerste baltoets doelman Pfaff wist te verschalken. Daarna waren er nog een tweetal kansen via Sven Van Acker, de eerste ging naast, de tweede werd gered door de bezoekende doelman met een fantastische reflex.”

“Hoogeinde voerde de druk op, maar vond de gelijkmaker niet. Het was eigenlijk een wedstrijd die alle kanten op kon. Het was alleszins een deugddoende overwinning met een geweldige afterparty met de spelers en supporters van beide teams. Ik geef graag een compliment aan FC Hoogeinde enerzijds voor hun heenronde, maar anderzijds ook voor hun sportieve mentaliteit.”

“Zondag treffen we met FC Eksaarde, de ploeg waar mijn vader Jean-Marie trainer is. Dat is toch ook wel een speciaal gegeven. Eksaarde draait, zoals verwacht, mee bovenin. Het staat nog altijd in ons geheugen gegrift dat we in de heenwedstrijd, in de laatste minuut, kopje onder gegaan zijn. Hopelijk kunnen we nu de rollen omdraaien. In het klassement tellen we allebei 29 punten. Dit gegeven zal er ongetwijfeld voor zorgen dat beide ploegen gemotiveerd zullen zijn om hun top vijf plaats vast te houden. We zijn alleszins op onze hoede, uiteraard gaan we ons uiterste best doen om de drie punten thuis te houden.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KSK Klinge