HC Attila Temse is aan een mooi seizoen bezig. Het voorbije weekend won Attila met 22-25 op het veld van Elita Lebbeke. We vroegen aan coach Kristof Vanhoyweghen hoe hij terugkijkt op dit duel.

Logo HC Attila Temse (RV)

“Na onze thuisoverwinning van vorige week tegen HC Aalst II diende zich met Elita Lebbeke opnieuw een taaie brok aan” klinkt het bij Kristof Vanhoyweghen. “Temeer iedereen zich nog herinnerde dat we in de eerste ronde thuis slechts hadden gewonnen met het kleinste verschil.”

“Ik had mijn spelers dan ook de opdracht gegeven om het tempo hoog te houden en simpel te spelen. Het was echter de thuisploeg die al snel uitliep tot 5-1. Gelukkig liet de reactie niet lang op zich wachten en met twee goals van Fielle Verstraeten wisten we de kloof te verkleinen. We hadden bloed geroken en klommen geleidelijk aan op voorsprong, jammer genoeg stokten onze aanvallen even waardoor Elita terug kon aansluiten. Dankzij doelpunten van Björn Yarti en Tale Dirckx konden we opnieuw een kloof van drie doelpunten slaan. Hierna volgden een dubbele tijdstraf, waarna de poppetjes even aan het dansen gingen. Gelukkig wist de ervaren leiding alles terug op de rails te zetten. Uiteindelijk werd er gerust met een 9-14 stand.”

“Via een goede defensie en het afwerken van de aanvallen konden we de thuisploeg op afstand houden. Met Otto Temmermans in doel en Filip Vanhoyweghen die twee strafworpen pakte wilde mijn team van geen wijken weten. Opnieuw zijn we erin geslaagd om  punten te pakken op verplaatsing.”

“We hebben alleszins een mooie reeks neergezet. Nu volgt een lange competitie-break, meer bepaald tot 21 januari. Hopelijk kunnen we daarna de draad terug oppikken waar we zijn gestopt.”

Handbal – Regio Oost-West (M) – HC Attila Temse