Woensdag won FC Hoogeinde met 3-1 van HRS Haasdonk B en klimt daardoor op naar de tweede plaats in het klassement. Zaterdagavond wacht, met de uitwedstrijd naar Bosdam, voor Glenn Van Roeyen en zijn team alweer een belangrijke wedstrijd.

Dolle vreugde in de kleedkamer van Hoogeinde na de zege tegen Haasdonk B. Foto: RV.

“De overwinning tegen Haasdonk B en de daaraan gekoppelde tweede plaats geeft inderdaad een schitterend gevoel” aldus Glenn Van Roeyen. “We hebben tegen Haasdonk B collectief een heel goede prestatie geleverd. Alles zat goed in elkaar en iedereen knokte voor elke meter. De vreugde was achteraf dan ook heel groot.

“In de eerste helft hebben we heel goed gevoetbald met enkele kleine kansjes, die net niet werden afgewerkt. Haasdonk had in de eerste helft serieus meewind, maar kon hiervan niet profiteren. Op het halfuur kreeg Dylan Van Hese de bal in de voeten en vanop 25 meter trapte hij snoeihard op doel, waar de doelman de bal door de handen liet glippen. Zo werd het dan verdiend 1-0.”

“We wisten dat Haasdonk in de tweede helft ging komen en dat we als blok moesten blijven spelen en rekenen op de kansjes die nog zouden komen. Haasdonk was veel in balbezit maar kwam niet verder dan onze 16 meter, waar iedereen schitterend werk leverde. We kwamen op een snelle counter tweemaal alleen voor de keeper en tweemaal werkte Bjorn Van Der Stighelen perfect af. Op een kwartier voor het einde maakte Haasdonk, in de kluts, er nog 3-1 van. De drie punten zijn niet meer in het gedrang gekomen.”

“Met 35 op 48 en de tweede plaats leggen we een schitterend parcours af. De weg is nog lang en iedereen beseft dat er nog veertien wedstrijden moet gewerkt worden om een eindrondeticket te bemachtigen. Er zijn trouwens nog heel wat teams die de top vijf ambiëren en ook kunnen bereiken.”

“Met de wedstrijd op Bosdam volgt alweer een topwedstrijd. Bosdam is een ploeg met goede jonge spelers en een goed trainersduo. Het is voor iedereen duidelijk dat het niet makkelijk gaat worden, maar zoals in elke wedstrijd gaan we ook nu voor de drie punten.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – FC Hoogeinde