De verrassing van de voorbije speeldag was ongetwijfeld de 1-3 overwinning van KSK Klinge tegen leider Rangers Opdorp. Dankzij deze zege blijven de grensjongens voeling houden met de linkerkolom. Voor Rangers Opdorp betekent dit wel dat ze de koppositie moeten overlaten aan FC Moerbeke.

Bo Vandenhende (KSK Klinge). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Zowel in balbezit als bij balverlies stonden wij gans de wedstrijd zeer sterk te spelen” aldus Bo Vandenhende. “Ik kan je verzekeren dat de tot op dat moment ongeslagen leiders er niet konden mee lachen. De wedstrijd was maar net begonnen of ik vond Gianni Van Gysel die met een draaibeweging jammer genoeg zijn schot tegen de lat zag belanden. De thuisploeg was wel het meest in balbezit, maar het waren wij die voor de opener zorgden. Het was na een prachtige aanval dat Senne Raes mij op weg zette, waarna ik de bal overhoeks binnentrapte.”

“De Rangers snapten nog steeds niet wat hen overkwam, maar vermits ze op achterstand stonden trokken ze ten aanval. Daar zat echter weinig structuur in waardoor er weinig kansen te noteren vielen. Hierdoor gingen we rusten met een 0-1 voorsprong.”

“Iedereen verwachtte een stormloop van de Rangers en die kwam er ook, maar wij speelden een perfect tactische wedstrijden. Wij bleven de gaten dicht lopen en creëerden zelfs meer kansen dan de thuisploeg. Op de counter wisten we dan, na een snelle tegenaanval, de 0-2 te maken langs Senne Raes. Opdorp ging direct op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er ook, wat hen terug hoop gaf.”

“Om onze droom in leven te houden konden we rekenen op een sterke doelman Nils Karlsson. Ook de invallers verdienen een pluim, want zowel Tibo Baetens, als Kylian Schelfhout als Brandon Brito Barao zorgden met de rest van het team voor de 1-3. Dit doelpunt kwam er nadat de thuisdoelman de bal loste op een trap van Kylian Schelfhout en de goede gevolgde Yentl Velghe de 1-3 tegen de netten trapte.”

“Het was een collectief sterke prestatie van de ganse ploeg, al wat Oranje-Blauw kleurde heeft ongetwijfeld genoten van deze verre verplaatsing. Volgende week is er geen voetbal want dan is het carnaval en ook daar zijn we sterk in. De week daarna komt met FC Moerbeke alweer een koploper op bezoek.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KSK Klinge