Met drie goals bezorgde Cédric Verhulst WS Sombeke een 3-0 overwinning tegen SV Zaffelare B. Mede dankzij deze zege delen WS Sombeke en FC Hoogeinde de tweede plaats.

Coach Guy Ringoot (WS Sombeke). Foto: RV.

“Om bovenin te blijven meedraaien heb je ook deze overwinningen nodig” klinkt het bij T1 Guy Ringoot. “Sommigen zeiden op voorhand dat thuis spelen tegen Zaffelare de buit al binnen was, maar deze denkwijze vind ik gevaarlijk. Je mag de tegenstander nooit onderschatten.”

“In vergelijking met de wedstrijden tegen de top vijf ploegen hebben we wel een versnelling lager gespeeld. Cédric Verhulst, die ik vorige week nog met een wissel moest prikkelen, vond nu zijn niveau terug en lukte een hattrick. Vroeg in de match viel Kristof Smet goed in en speelde zich zo in de kijker. Met een clean sheet, drie goals en een gedeelde tweede plaats is voor mij deze missie geslaagd.”

Cedric Verhulst (WS Sombeke) had een belangrijk aandeel in de zege van afgelopen weekend. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Over twee weken is onze volgende wedstrijd op Sint-Pauwels en ook dan zal het weer werken worden. Ik vergeet alleszins niet dat ze het ons thuis enorm lastig hebben gemaakt. We hadden toen een klasse goal nodig van Jonas Raemdonck om een nipte overwinning te kunnen pakken.”

“Ik heb echt geen idee wat de competitie nog in petto heeft. Als Sombeke-coach hoop ik dat we op deze tweede plaats blijven staan, maar er zitten nog heel wat goeie ploeg in deze reeks. Het is elke week afwachten wat de resultaten geven en waar er verschuivingen in het klassement zijn. Het is mede mijn taak om ervoor te zorgen dat iedereen de juiste mentaliteit blijft tonen. We blijven gretig trainen en hebben als doel de eindronde gesteld.”

“Alle ploegen spelen voor plek twee, aangezien Blauw Wit Temse outstanding is, al zal elke coach zijn plan wel klaar hebben om er alsnog te gaan winnen. Maar dat lijkt mij bijzonder moeilijk. PD Kruibeke en Hardy Waasmunster zetten ook een knappe reeks neer en krijgen opnieuw aansluiting met de top vijf, spanning alom dus.”

“Persoonlijk ben ik blij dat ik mijn beslissing, om te stoppen op WS Sombeke, heb ingetrokken. Het is een gezellige club met dito mensen en vooral: de spelersgroep die ik in mijn hart draag. Soms de harde bijl boven halen als het moet, maar daarna zalven en zorgen dat we ons samen elke week blijven amuseren. Ze zien ons trouwens graag komen in Café De Moezen, ons lokaal in Sombeke.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – WS Sombeke