Basics Melsele verloor de voorbije speeldag met 83-79 van Basket Ieper, nochtans stonden de Waaslanders bij de rust 40-44 voor. De Westvlamingen hebben het verschil gemaakt in het derde quart.

Jens Bouckaert (BBC Basics Melsele). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Je kan de wedstrijd opdelen in twee stukken” aldus Jens Bouckaert. “Wij hebben een sterke eerste helft gespeeld, Ieper een sterke tweede helft. In de eerste helft zijn we iets meer dan tien punten uitgelopen, maar jammer genoeg konden we die kloof niet houden tot aan de rust. Na de rust heeft Ieper een sterke derde quart gespeeld waarbij ze vijf punten voor kwamen. De match bleef spannend, maar uiteindelijk heeft Ieper het gehaald.”

“Zaterdagavond nemen we het thuis op tegen LDP Donza, het zou natuurlijk leuk zijn om al onze thuismatchen in deze groep winnend af te sluiten. Donza is één van de twee sterkere ploegen dit seizoen, het zal dus sowieso niet makkelijk zijn. Het is aan ons om dezelfde grinta, motivatie en efficiëntie als in de match tegen Kortrijk te tonen en niet zoals het voorbije weekend tegen Ieper.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele