In Liga 2 wordt , na zestien speeldagen, het klassement aangevoerd door HBC Dendermonde. Overpelt en Brasschaat tellen eveneens 25 punten. Bilzen heeft er, na het gelijkspel van vorig weekend tegen HBC Dendermonde, nog steeds ééntje minder.

De mannen van HBC Dendermonde. Foto: RV.

“Tegen Bilzen zijn we ongemotiveerd aan de wedstrijd begonnen” is Stijn Van Caenegem streng voor zijn team. “Het is jammer maar we lieten onze tegenstander te gemakkelijk door onze verdediging lopen. Eigenlijk was er geen structuur, maar gelukkig behoedde onze doelman ons van erger. Er werd aanvallend te vaak individueel gehandeld, in plaats van als ploeg. Dat neemt niet weg dat het scoreverloop vrij gelijk opgaand was.”
“Het was Bilzen dat na de rust een kleine voorsprong nam. Pas in het slotkwartier van de wedstrijd hebben we ons herpakt, dat was op het moment dat we meer als team zijn beginnen spelen. Gelukkig hebben we in extremis toch nog een punt uit de brand kunnen slepen.”

“Het klopt dat we aan de leiding staan, maar niet alle ploegen hebben al evenveel wedstrijden gespeeld” gaat Pieter Synquintyn verder. “Het komt er op neer dat we ons lot niet meer in eigen handen hebben. Zo moet Brasschaat nog op bezoek bij Bilzen, dat ook nog aanspraak kan maken op de titel. Overpelt moet op zijn beurt nog bij ons op bezoek komen. Het ziet er naar uit dat de onderlinge duels zullen beslissen wie kampioen wordt. Het belooft nog een spannend eind van de competitie te worden, waarbij mogelijk pas op de laatste speeldag zal beslist worden wie de titel pakt.”

Handbal – Liga 2 (M) – HBC Dendermonde