In tweede provinciale C heeft White Boys de laatste weken een belangrijke stap voorwaarts gezet in de strijd voor het behoud. Er wachten hen nog drie belangrijke weken, te beginnen zondag op het veld van St. Gillis-W. De week daarna volgt de rechtstreekse confrontatie met Kemzeke, op wie ze inmiddels al zes punten voor staan.

Coach Tom De Cleen (VK White Boys) is, na zijn overstap vanuit Temse, sterk bezig met de groen-witten. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Met nog drie wedstrijden te spelen hebben we, door een goeie reeks neer te zetten, al een kloofje met Kemzeke” luidt het bij coach Tom De Cleen. “Het zou verkeerd zijn om te denken dat de redding al een feit is. Ik verwacht van mijn spelers dat ze er 100% voor blijven gaan. Het was op voorhand de bedoeling om ons te redden en dat wil ik zo snel mogelijk tot stand brengen.”

“Daar wil ik dan ook zondag aan beginnen tegen St. Gillis-W., een ploeg die nog volop in strijd is voor een plaats in de top vijf. Het beschikt bovendien over een aanvaller die dit seizoen al heel wat doelpunten op zijn teller heeft staan. Dat neemt niet weg dat, als we top zijn en ons spel kunnen spelen zoals de voorbije weken, we zeker niet kansloos zijn.”

“Ik voel duidelijk aan de spelerskern dat ‘de goesting’ nog enorm groot is. We willen dan ook nog zoveel mogelijk punten pakken in de laatste drie matchen. We zijn trouwens ook in de break blijven doortrainen, dit toont alleen maar dat we er als groep klaar voor zijn.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – VK White Boys