Op de laatste speeldag van het krachtbalseizoen stond in tweede landelijke de Wase derby tussen ZAK Beveren en KBK Temse op het programma. Het waren de bezoekers die met 14-18 wonnen en zich kroonden tot kampioen. De gastheren sluiten hun 39ste seizoen af op de laatste plaats.

Logo ZAK Beveren (RV).

“ZAK Beveren kon voor deze laatste wedstrijd opnieuw beroep doen op kapitein Pieter Vandermeulen” aldus Dirk Bosman. “Dit was geleden van 4 december 2022 toen hij in Temse een breuk aan de voet had opgelopen. Gelukkig is deze test positief verlopen, waardoor we hopen dat hij volgend krachtbalseizoen opnieuw beschikbaar zal zijn.”

“Beveren had een voorgift van drie punten, maar na een kwartier had Temse de thuisploeg al bijgebeend en stond het 7-7 gelijk. De bezoekende achterman, Maarten Claeys, maakte het Lukas Oosterlinck zeer moeilijk om te scoren. Aan de overkant konden Erwin De Block en Jeroen Claeys regelmatig de eigen aanvallen afwerken, dit resulteerde in een 9-12 ruststand.”

“Omdat in de tweede helft beide verdedigingen de doelworp ver van het eigen doelgebied wisten te houden werd er nog weinig gescoord. De wedstrijd eindigde met een eervolle 14-18 nederlaag voor Beveren, dat toch voor wat weerwerk had kunnen zorgen.”

Krachtbal – 2de landelijke (M) – ZAK Beveren