Tot kort voor het affluiten van de laatste competitiematch zag het er naar uit dat Panters Baasrode zijn titelkansen zou verzilveren. Uiteindelijk won Black Boys Erpe-Mere deze topper, waardoor Sint-Niklase Condors zich tot kampioen mocht kronen. Na afloop vroegen we afscheidnemend coach Nils Moortgat om een reactie.

Nils Moortgat (BBC Panters Baasrode A). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer

“Het klopt dat we er zeer dichtbij waren, tot in de laatste seconden kon het nog” aldus Nils Moortgat. “Het feit dat we deze wedstrijd en de titel niet konden binnen halen zorgt dus bij gans het team voor ontgoocheling. Eigenlijk hadden we nooit echt controle over het gebeuren, daarvoor sprongen we niet efficiënt genoeg om met onze kansen. Dit kan mogelijks te wijten geweest zijn aan de stres. Dat neemt niet weg dat de ploeg gevochten en gestreden heeft tot op het einde, ondanks de druk die er was.”

“Jammer genoeg hebben we onszelf, na een sterk seizoen, niet kunnen belonen. We mogen alleszins met trots terugkijken op onze prestaties. Bij de aanvang van de competitie waren Condors en Black Boys de titelfavorieten. Het was dan ook knap dat we onze voet daar hebben kunnen naast zetten. Het is trouwens ook nog niet vaak voorgekomen dat drie ploegen tot op de laatste speeldag spelen voor de kampioenstitel. Dit toont dan ook het hoge niveau van ons drieën aan in een zeer uitdagende reeks.”

“De match tegen Black Boys was inderdaad mijn laatste match als coach van Panters Baasrode. Ik zal volgend seizoen, voor het eerst in 25 jaar, geen functie opnemen binnen de club. Het is dan ook moeilijk om er één herinnering uit te kiezen over al die jaren. Panters Baasrode is een warme familieclub die mij heel veel kansen heeft geboden. Ik zal ze daar eeuwig dankbaar voor blijven.”

“Ik onthoud zeker en vast ook de fantastische samenwerking met Tim Van Buggenhout, Hans Van Puyenbroeck en Ben Becque. Als coaches hebben we een aantal jaren heel intensief samengewerkt en de bovenbouw van Panters doen groeien. Uiteraard zal ik me ook de ploeg blijven herinneren die ik de laatste twee jaar gecoacht heb. Dit was een heel sterke bende die ongelofelijk goed aan elkaar hing en die zich steeds voor de volle 100% gesmeten heeft. Ik ben dan ook zeer dankbaar dat ik hen heb mogen coachen. Ik kijk absoluut met veel voldoening terug op mijn jaren bij Panters. Een gemiste titel verandert niets aan dat gevoel.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode