In vierde provinciale E zit het seizoen erop. FC Daknam maakte zijn favorietenrol waar, maar SVH Waasmunster legde hen een gans seizoen het vuur aan de schenen. Samen met kampioen FC Daknam promoveren H. Sint-Pauwels en PD Kruibeke naar derde. Het nummer twee SVH Waasmunster werd veroordeeld tot een verlengd verblijf in vierde provinciale. We vroegen aan Timo Anthuenis, die tot begin van het jaar T1 was bij FC Daknam en volgend seizoen SVH Waasmunster onder zijn hoede heeft, hoe hij terugkijkt op het afgelopen seizoen.

Timo Anthuenis laat zijn licht schijnen op de afgelopen competitie in 4de provinciale E. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het voorbije seizoen was toch wel een heel speciaal seizoen” aldus Timo Anthuenis. “Het gegeven dat twee ploegen in de loop van het seizoen stoppen en dat in een al minder gevulde reeks, zorgde voor veel vrije speeldagen.”

“Het was al vrij snel duidelijk dat ik met FC Daknam één van de topfavorieten coachte. Zij beschikken over een ruime en kwalitatieve kern, die bovendien goed aan elkaar hangt. Wat ongetwijfeld de doorslag heeft gegeven is dat de breedte van de kern ervoor zorgde dat er geen kwaliteitsverlies was.”

“Voor mij was Hardy Waasmunster duidelijk de tweede sterkste ploeg van de reeks. Ze behaalden niet zomaar 82% van de te behalen punten. Het is dan ook zonde voor de spelers en de club dat de promotie niet werd behaald, ik vind dat ze dit verdiend hadden.”

“PD Kruibeke is er wel ingeslaagd om de promotie af te dwingen. Ze hebben een zeer constant seizoen gespeeld, alleszins chapeau voor hen. Sint-Pauwels en Massemen B hebben beiden een wisselvallig seizoen achter de rug. Zo werden sterke periodes afgewisseld met mindere periodes. Wat wel voor beiden geld is dat zij met een jonge kern de promotie hebben afgedwongen. Dat is beste een sterke prestatie en verdient applaus.”

“Er promoveren vier ploegen uit deze reeks en daar bovenop zijn er enkele ploegen die ermee ophouden. Ik ben dan ook razend benieuwd naar hoe deze reeks er volgend seizoen zal uitzien. Ik hoop alleszins op een volwaardige reeks met zestien ploegen, zodat er niet teveel onderbrekingen zijn in de loop van het seizoen.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – FC Daknam