Op het einde van een spannend seizoen wuifden ze bij FC Baasrode Koen Van Langenhove uit. Knieproblemen hebben hem doen beslissen om er op zijn 34ste een punt achter te zetten.

Koen Van Langenhove (FC Baasrode). Foto: RV.

“Hij was heel wat jaren een leidersfiguur, een echte patron, van de ploeg” noteren we bij trainer Geoffrey Heirman. “Koen is, met zijn winnersmentaliteit, een voorbeeld voor de rest. Hij zorgde er steeds voor dat de groepsgeest goed zat.

“Volgende maand word ik 34 jaar, ik zal dan 28 jaar gevoetbald hebben” luidt het bij Koen Van Langenhove. “Alles is ooit begonnen bij de preminiemen van FC Eendracht Sint-Gillis. Vandaar ben ik naar KSK Lebbeke gegaan en heb daar tot mijn 35ste gespeeld.”

“De laatste acht seizoen heb ik de kleuren verdedigd van KC Baasrode. Het laatste seizoen zal ik nooit vergeten. We hebben veel punten gepakt en eindigden op de tweede plaats. Dan kwam de eindronde waar we de eerste wedstrijd tegen Meldert B hebben verloren. Ingevolge een klacht tegen Meldert B konden we dan toch doorstoten naar de volgende ronde. Dat was tegen FC Sint-Niklaas. In de 94ste minuut konden we de gelijkmaker scoren en stond het 2-2. Uiteindelijk hebben we dan gewonnen met penalty’s. De kameraadschap en de legendarische donderdagavonden zijn om nooit te vergeten. Ik heb daar trouwens een topafscheid gekregen.”

“Op het vlak van de trainers ben ik het meest onder de indruk van Didier Meltens, de trainer van de beloften van KSK Lebbeke. Hij was zeer ambitieus, een motivator en hij doorzag het spelletje heel goed.”

“Voorlopig ga ik niet meer actief zijn in het voetbal, maar zeg nooit nooit. Misschien gebeurt dat ooit wel eens als T2, maar dat zullen we op dat moment wel bekijken.”

Voetbal – 4de provinciale D (M) – FC Baasrode