Bij HRS Haasdonk B hangt ook de 31-jarige Glenn Ivens figuurlijk zijn voetbalschoenen aan de haak. Sportregio.be overliep samen met Glenn zijn voetballoopbaan en polste naar zijn sportieve toekomstplannen.

HRS Haasdonk B. Foto: RV.

“Vermits ik ben beginnen voetballen toen ik vijf jaar was, ben ik dus al 26 jaar actief in het voetbal” aldus Glenn Ivens. “Eigenlijk ben ik opgegroeid in een echte voetbalfamilie, zo is mijn broer Jonas Ivens, een ex-profvoetballer. Ik kreeg het voetbal bij wijze van spreken ingelepeld met de paplepel.”

“Tijdens mijn jeugdopleiding heb ik bij KSK Beveren gevoetbald en na een tussenstop bij de U19 van Germinal Beerschot ben ik dan in het provinciaal voetbal terechtgekomen. Daar heb ik een kleine toer gemaakt doorheen het Waasland. Na Vrasene (1 jaar), Kallo (2 jaar), Kieldrecht (2 jaar), White Boys SN (2 jaar) en Bosdam Beveren (2 jaar) ben ik uiteindelijk bij HRS Haasdonk beland. Daar heb ik nu, na drie prachtige seizoenen, beslist om er een punt achter te zetten.”

“Ik hou fijne herinneringen over aan het voetbal. In totaal ben ik driemaal gepromoveerd via de eindronde, maar de mooiste was toch wel de promotie van twee seizoenen geleden met Haasdonk. Dat was een fantastische groep die enorm goed aan elkaar hing. Iedere wedstrijd zag je dat elke speler voor de andere door het vuur ging.”

“In al die jaren heb ik het genoegen gehad om met een aantal zeer goede trainers samen te werken. Diegene die er echter ver boven steekt is Ken Van Roy van Haasdonk. Ken is een echte people manager, hij is iemand die steeds het beste uit zijn team kan halen.”

“Omdat de combinatie van werk, gezin en voetbal praktisch onhaalbaar is geworden heb ik beslist om te stoppen. Zowel mijn vrouw als ikzelf werken in shiften en in oktober verwachten we ons tweede kindje. De combinatie van dit alles zal dan voor ons zeker te zwaar worden. Ik heb wel beloofd dat ik aangesloten blijf bij Haasdonk. Ik heb deze belofte gedaan om, in geval ze bijvoorbeeld te maken krijgen met een serieuze blessuregolf, ze mij mogen contacteren om even in te springen.”

“Door mijn beslissing komt er wel meer tijd vrij voor andere sporten waar ik al eerder interesse voor had. Ik denk hierbij aan fietsen, padel, squash en duurloop. Men mag er zeker van zijn dat ik fit zal blijven.”

“Hopelijk zet mijn zoontje over drie jaar zijn eerste stapjes in de voetbalwereld. Op dat moment zie ik me wel nog jeugdtrainer worden van zijn ploegje. Hoe dan ook zal voetbal altijd een belangrijk aspect blijven in mijn leven. Ik zie wel wat de toekomst op dat vlak nog in petto heeft.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – HRS Haasdonk B