Gisteren wist HRS Haasdonk zich te plaatsen voor de vierde ronde van de Croky Cup. Ze deden dit door Union Tubize uit te schakelen, na strafschoppen. Na negentig minuten stond het 2-2, het waren Lloyd Van Landeghem en Mo Siali die voor de Haasdonkse doelpunten zorgden. Bij de strafschoppen eindigde het op 6-5, waarna de vreugdkreten volgden.

Mo Siali (HRS Haasdonk A). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We hebben een zeer sterke eerste helft gespeeld en gingen rusten met een 1-0 voorsprong” aldus Mo Siali. “Met een vroege tegengoal kregen we in het begin van de tweede helft een serieuze domper te verwerken. Daarna was het bikkelen tot ik in de 80’ste minuut de 2-1 scoorde. Diep in blessuretijd wisten ze nog gelijk te maken, met een doelpunt waarvan zelfs de tegenstander toegaf dat dit vanuit offside gebeurde. Met de hulp van de scheidsrechter werden we dus naar penalty’s geduwd.”

“Het nemen van strafschoppen is toch altijd een beetje een loterij. Zelf zag ik mijn penalty tegen de paal stranden. Na een misser van de bezoekers mochten we dan toch, verdiend, juichen. De volgende ronde wacht ons de verplaatsing naar R.U.S. Binche, waar ons alweer een ploeg uit tweede amateur wacht.”

“Van het seizoen verwacht ik veel, het is nu nog even geduld hebben alvorens we van start mogen gaan. Ik ben ervan overtuigd dat we over een kern beschikken die een top vijf plaats mag ambiëren. Het is aan ons om die verwachtingen in te lossen. Op dit moment zetten we onze voorbereiding op dezelfde lijn verder. Kortom we stomen ons klaar voor de competitie.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk